Inspiracija za pravljenje obroka ponekad nedostaje, pa se pribegava već oprobanim jelima. Ipak, povremeno treba biti kreativan i od već poznatih sastojaka napraviti novi obrok u kojem ćete uživati.
Sastojci koji su potrebni za pripremu ovog obroka su:
Za korpice:
500 grama mlevenog mesa
so, biber
beli luk u prahu
1 puna kašika celih semenki susama
suvo peršunovo lišće
1 kašikica sitne crvene paprike
1 kašika senfa bez šećera
po zelji malo kumina
1 jaje
Za punjenje:
1 glavica crnog luka
2 veće paprike babure
malo maslinovog ulja
1 srednja zelena tikvica
1 paradajz
1 kasika ajvara
so, biber, beli luk u prahu
peršunovo lišće
za posipanje susam
Priprema: Zamesiti sve sastojke za mesne korpice, zamotati posudu i ostaviti malo da odstoji u frizideru. Sve povrće naseckati. Na malo maslinovog ulja propržiti sitno naseckan crni luk. Dodati papriku naseckanu na kockice i nakon 2 minuta tikvice naseckane na četvrtine i nastaviti dinstati. Tiganj povremeno protresti. Dodati 1 naseckani pardajz i kašiku ajvara. Umesto ajvara može jos jedan manji paradajz. Dodati začine po ukusu. Dinstati jos par minuta i onda skinuti s vatre. Povrće ne mora biti do kraja gotovo jer će se svejedno nastaviti peci. Oko 10 - 11 silikonskih kalupa za mafine obložiti mlevenim mesom tako da unutra ostane udubljenje koje ćemo posle puniti povrcem. To se najlakse radi tako da se korpica drži u jednoj ruci, a sa drugom ispritiskate smesu o rubove korpice. Kalup s korpicama staviti u prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni na nekoliko minuta da se meso malo zapeče. Zatim izvaditi iz rerne i napuniti sredine mafina dinstanim povrćem. Po želji gore posuti susamom. Smanjiti temperaturu na 180 stepeni i vratiti da se korpice ispeku do kraja.
Pricekati par minuta da se korpice malo ohlade pa ih izvaditi iz kalupa. Po zelji ih ukrasiti sa svežim peršunovim lišćem.