Ova pita služi se vruća, uz čašu jogurta ili kiselog mleka.
Sastojci:
1 velika tikvica ili 2 manje
4 cela jaja
500 ml jogurta
kašičica soli
pola kašičice bibera
100 ml ulja
500 g kora za pitu
Priprema:
Očistite i izrendajte tikvice pa posolite i dodajte biber. Izmešajte i ostavite da odstoji i pusti vodu. Ulupajte jaja, dodajte ulje i jogurt, pa sve izmešajte. Masu od jogurta dodajte tikvicama kada odstoje. Tikvice se ne cede. Uključite rernu da se zagreje na 200 stepeni. Premažite dublju tepsiju uljem, pa savijajte kore kao harmoniku na širinu od 2 cm.
Turska Odri Hepbern kuva za vas: Jagnjetina sa povrćem u bešamel sosu
Slažite kore jednu do druge. Tako uradite sa svim korama, nagurajte ih jednu do druge, da budu gusto složene. Prelijte masom od jogurta i tikvica, sve istresite te prstom ili viljuškom pomerajte svako "rebro" harmonike da smesa prođe svuda. Stavite da se peče oko 45 minuta.