Velika lepotica osim izgledom uvek je mogla da se pohvali i neverovatnim kulinarskim sposobnostima. Bez obzira koliko je kuvara imala, ona je uvek znala i sama da jelom oduševi svakog gosta...
Sastojci:
3 jajeta
5 kašika šećera
170 grama maskarpone sira
36 komada piškota
230 ml likera od narandže
230 ml espreso kafe
60 gr tamne rendane čokolade
50 grama kakaoa
Priprema:
Izmiksajte mikserom žumanca i šećer, a belanca u posebnoj posudi mešajte sve dok ne dobijete "čvrst sneg". S maskarpone sirom pomešajte smesu od žumanaca i šećera. Kada to dobro umešate dodajte sneg belanaca, te opet mešajte.
Ukusno i osvežavajuće: Romantični tiramisu od pomorandže za dvoje (RECEPT)
Polovinu piškota poređajte pa "pređite" polovinom likera od narandže i espresom. Zatom nanesite maskarpone smesu, narendajte pola čokoladem pa prespite sve polovinom količine kakaoa. Sada je vreme za ostatak piškota. Ponovite postupak koji za piškotama sledi, a kada završite - poslužite pošto ohladite slatkiš.