Tiramisu zauvek u srcu

Kulinarski trikovi internacionalnog seks simbola: Klasični italijanski desert, od Sofije Loren samo za vas

0

Velika lepotica osim izgledom uvek je mogla da se pohvali i neverovatnim kulinarskim sposobnostima. Bez obzira koliko je kuvara imala, ona je uvek znala i sama da jelom oduševi svakog gosta...

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Sastojci:

 

3 jajeta


5 kašika šećera


170 grama maskarpone sira


36 komada piškota


230 ml likera od narandže


230 ml espreso kafe


60 gr tamne rendane čokolade


50 grama kakaoa

 

Priprema:

 

Izmiksajte mikserom žumanca i šećer, a belanca u posebnoj posudi mešajte sve dok ne dobijete "čvrst sneg". S maskarpone sirom pomešajte smesu od žumanaca i šećera. Kada to dobro umešate dodajte sneg belanaca, te opet mešajte.

 

Ukusno i osvežavajuće: Romantični tiramisu od pomorandže za dvoje (RECEPT)

 

Polovinu piškota poređajte pa "pređite" polovinom likera od narandže i espresom. Zatom nanesite maskarpone smesu, narendajte pola čokoladem pa prespite sve polovinom količine kakaoa. Sada je vreme za ostatak piškota. Ponovite postupak koji za piškotama sledi, a kada završite - poslužite pošto ohladite slatkiš.

makonda-tracker