OČARAVAJUĆA POSLASTICA

Osveženje u vrelim letnjim danima: Napravite kolač Ledeno nebo (RECEPT)

0

Savršen spoj bele kore, žutog krema i šlaga

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Sastojci za koru: 7 belanca, 7 kašika šećera, 7 kašika oštrog brašna, 2 dl mleka.

 

Sastojci za krem: 7 žumanaca 7 kašika šećera, 6 kašika oštrog brašno, 3 vanilina šećera, 7 dl mleka, 250 g margarina.

Još će vam trebati 2 kesice šlaga.

 

Priprema: Belanca umutite u čvrst sneg. Postepeno dodajte šećer i nastavite da mutite. Zatim dodajte brašno i lagano sve pomešajte. Smesu izlijte u kalup i pecite oko 20 minuta na 150 °C. Kada je kora gotova, prelijte je sa 2 dl toplog mleka.

 

Kremasti čokoladni desert koji svakome uspeva, bolji i od sladoleda (RECEPT)

 

Za krem umutite žumanca sa šećerom i vanilin šećerom. Odvojite malo mleka od 7 dl i ulijte u smesu i na kraju dobro umešajte brašno da ne bude grudvica. Skuvajte smesu u preostalom mleku uz stalno mešanje dok se ne zgusne.

 

Krem ostavite da se ohladi, pa ga sjedinite sa margarinom. Ravnomerno premažite preko ohlađene kore, a preko rasporedite umućen šlag. Pre služenja dobro ohladite.

 

 

makonda-tracker