Savršen spoj bele kore, žutog krema i šlaga
Sastojci za koru: 7 belanca, 7 kašika šećera, 7 kašika oštrog brašna, 2 dl mleka.
Sastojci za krem: 7 žumanaca 7 kašika šećera, 6 kašika oštrog brašno, 3 vanilina šećera, 7 dl mleka, 250 g margarina.
Još će vam trebati 2 kesice šlaga.
Priprema: Belanca umutite u čvrst sneg. Postepeno dodajte šećer i nastavite da mutite. Zatim dodajte brašno i lagano sve pomešajte. Smesu izlijte u kalup i pecite oko 20 minuta na 150 °C. Kada je kora gotova, prelijte je sa 2 dl toplog mleka.
Kremasti čokoladni desert koji svakome uspeva, bolji i od sladoleda (RECEPT)
Za krem umutite žumanca sa šećerom i vanilin šećerom. Odvojite malo mleka od 7 dl i ulijte u smesu i na kraju dobro umešajte brašno da ne bude grudvica. Skuvajte smesu u preostalom mleku uz stalno mešanje dok se ne zgusne.
Krem ostavite da se ohladi, pa ga sjedinite sa margarinom. Ravnomerno premažite preko ohlađene kore, a preko rasporedite umućen šlag. Pre služenja dobro ohladite.