prste da poližete!

Jeftino, brzo i lako: Ovako se priprema najukusniji kačamak (RECEPT)

1

Savršenu gustinu kačamaka nije lako postići i zato se treba pridžavati mera i dužine kuvanja.

foto: Youtube Printscreen, Šerpica
foto: Youtube Printscreen, Šerpica

 

Savet je da ako morate odokativno da sipate palentu u vodu, sipate manje a produžite vreme kuvanja. Tako će vam uvek biti fina i kremasta, a kasnije tokom stajanja se neće mnogo stvrdnuti.

 

U ovom jelu nećete osetiti da nema mleka: Posni kačamak sa crnim lukom (RECEPT)

 

Potrebno:

  • 1,5 litara vode
  • 0,5 kg palente
  • 2 kašičice soli
  • puna kašika maslaca (ili margarina, ulja)

Od ostalih sastojaka može:

  • sir
  • jogurt
  • kajmak
  • kiselo mleko
  • ispržena kobasica

 

Ako pravite slatku:

  • šećer ili med
  • mleko

Doručkujte kao sultanija Mahidevran: Napravite palentu na turski način (RECEPT)

 

Priprema

 

Prokuvajte vodu sa maslacem i posolite. Lagano uspite palentu uz stalno mešanje. Smanjite temperaturu ringle i kuvajte oko 10 - 15 minuta. Stalno mešajte.

 

Poslužite uz dodatke koje volite.

 

Palenta se može servirati uz razna jela, meso sa prelivima ili začinjena vašim omiljenim začinom.

 

makonda-tracker