Kolač francuskog porekla na Krivokućin način...
Draga Kristina zna šta je dobar, domaćinski kolač. Probajte njen recept za kuglof i zaljubite se na prvi zalogaj..
Adaptogena čokolada: Za balans i dobru energiju tokom čitavog dana
Sastojci:
4 jaja
2 grčka jogurta
1 šolja ulja
1 šolja šećera
Prašak za pecivo
rendana kora limuna
4 šolje brašna
2,5 dlI čokolade
Malo kakaa
Priprema:
Umutite četiri belanceta (na kraju se dodaju žumanca), potom dodate sve ostale sastojke i dobro izmešate: jogurt, ulje, šećer, prašak za pecivo, rednanu koru limuna (po želji), brašno. Uključujući i žumanca.
Izdvoji se pola dobijene smese i u jednu polovinu se doda kakao.
Bela i crna smesa se naizmenično sipaju u kalup.
Preliv od čokolade ide odozgo.
( stil )