vaša mladost kao inspiracija

Izgledamo onako kako živimo: 7 saveta kako da se osećate odlično u svojoj koži

0

Ne možemo zaustaviti vreme i nema ni potrebe. Važno je osećati se dobro u svojoj koži i prihvatiti sebe.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Zrelo i starije doba donosi mnoge prednosti koje nemamo u detinjstvu i mladosti. A uvek možete uzeti iz mladosti i iz detinjstva ono što vam se sviđalo. Niko vas ne sprečava da se ponašate i razmišljate mladalački, samo dodajte zrelost i iskustvo koje ste stekli.

 

Nije uvek moguće biti srećan sa svim iskušenjima koje život donosi ali je moguće i u takvim situacijama pronaći utehu u lepim uspomenama ili u lepim planovima za budućnost. Uvek pomaže ako se bavimo nečim što volimo i što nas zanima. Starenje je privilegija, koju mnogi, na žalost, nisu imali. Ako povedemo računa o svom zdravlju, uklonimo koliko je to moguće negativne ljude iz svoje sredine i potrudimo se da budemo mentalno i fizički aktivni to je dovoljno da se osećamo a samim tim i izgledamo bolje.

 

foto: Profimedia

 

1. Bilo koja vrsta sporta, fitnesa ili samo razgibavanje i lagana šetnja čine čuda za naše zdravlje i izgled.

 

Snažniji pol je konačno odgovorio na večito pitanje: Evo zbog čega vas još uvek nije pozvao! (FOTO)

 

2. Nikad ne treba zaboraviti da je zdravo i lepo sve što je aktivno pa je to slučaj i sa našim umom. Rešite ukrštenicu, gledajte kviz, učite uvek nešto novo.

 

3. Za našu dobrobit uvek je korisno pronaći u sebi tragove sebe iz mlađih dana, dete u sebi, tinejdžerku ili tinejdžera u sebi. Kako smo gledali na svet, treba vratiti u svoj život što više radoznalosti, entuzijazma, radosti, spontanosti.

 

Da li moje dete ima stomačni virus ili se otrovalo hranom?

 

4. Nikad ne treba odustati od sebe, i kad je najcrnja situacija, život je promena, pojavljuju se nove okolnosti, prilike i ljudi.

foto: Profimedia


5. Što više razigranosti uneti u život i što više pokreta. Život je ritam i kretanje, krećite se, trčite, plešite.

 

6. Setite se koliko ste se okretali oko svoje ose kad ste bili mali pa nije loše da se i sad u skladu sa zdravljem okrenete dva, tri puta oko svoje ose, u pravcu kazaljke na satu, polako ako ne možete drugačije.

 

Izgužvana odeća više nije problem: Samo jedan trik zameniće vam višečasovno peglanje

 

7..Ako vam fizička sposobnost dozvoljava, skačite, skakanje je mladost. Elastičnost je mladost.

 

Recite ZBOGOM rigoroznim dijetama: Da biste izgubili višak kilograma potrebno je da aktivirate SAMO OVAJ HORMON! (FOTO)

 

Šta ste voleli da radite kad ste bili dete ili mladi, šta je od toga moguće da sada radite? Koje osobine ili navike ste imali koje vam se sviđaju a realno ih je vratiti u svoj život? Ko vas inspiriše da ostvarite svoj potencijal? Ko izaziva osmeh na vašem licu?

makonda-tracker