jednostavno je

Recite ZBOGOM rigoroznim dijetama: Da biste izgubili višak kilograma potrebno je da aktivirate SAMO OVAJ HORMON! (FOTO)

0

San svake žene je da kilogrami nestaju i dok sedi, a sada je ta zamisao vrlo ostvarljiva! 

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Gubitak težine je nekim ljudima vrlo težak zadatak i zbunjujuća zagonetka, ali ako uspete da aktivirate hormone koje utiču na proces mršavljenja, za kratko vreme uspećete da rešite tu zagonetku.

 

One su VAŠI NAJGORI NEPRIJATELJI: Ovih 7 namrinica izaziva glad, ali i višak kilograma! (FOTO)

 

Hormoni su odgovorni za regulisanje naše telesne težine, a mi vam otkrivamo 6 načina kako da bez dijete aktivirate hormone koji utiču na mršavljenje i na taj način ubrzate metabolizam.

 

1. Smanjite žudnju za hranom tako što ćete jesti zasitnu hranu

 

Neka hrana nas jednostavno više zasiti od druge. Ovo ćete primetiti ne samo po osećaju punoće u želucu, već po tome koliko ćete dugo nakon obroka biti siti dok ne poželite opet da jedete. Hormon zaslužan regulisanje težine koji je odgovoran za osećaj sitosti naziva se leptin, a hrana bogata proteinima odličan je način da nahranite svoje telo i da aktivirate leptin da biste duže osećali sitost. Leptin govori mozgu da više niste gladni i da prestanete da jedete. Istraživanje je pokazalo da blago povećanje unosa proteina u ishrani, zajedno sa fizičkom aktivnošću energetski kontrolisanom ishranom, poboljšava regulaciju telesne težine.

 

Nastavak pročitajte na sledećoj strani

 

 

makonda-tracker