obratite pažnju

Svaka dama je ovaj cvet dobila barem jednom, ali nosio je POGREŠNU PORUKU: Evo šta NIKAKO ne smete poklanjati za 8. mart (FOTO)

0
Iako cveće označava divan gest i savršen znak pažnje, verovatno ste napravili ovu grešku.
foto: Profimedia
foto: Profimedia

Cveće kao poklon ima određenu simboliku. Svaki cvet nosi i poruku sa sobom. Stoga, kada poklanjate cveće vodite računa šta želite da poručite dotičnoj osobi.

 

Ruža nije za svaku ženu. Supruga, majka, sestra, komšinica i koleginica zahtevaju različite vrste cveća kao poklon.

 

Biljana Ristić: Cveće na dar

 

Cveće na prvom mestu, možemo razvrstati spram boje, pa tako, možemo istaći njegovu simboliku u odnosu na boju. Uopšteno posmatrano, bez obzira na vrstu cveća, ljubičasta boja simboliše nežnost, plava vernost, maštu i sanjarenje, a narandžasta ponos i energiju života.

 

Bela je simbol nevinosti i čestitosti, crvena ljubavi, vatre, života i lepote, zelena razumevanja i saosećanja, a žuta ljubomore, ali i radosti.

 

Naravno, za svaku vrstu ponaosob, u kombinaciji sa bojom njegova simbolika se detaljnije određuje, jer svaka vrsta cveća ima svoju simboliku.

U daljem tekstu, ćemo vam pomoći, da tumačeći značenja, najrasprostranjenijih vrsta cveća, pravilno odaberete ono koje treba da poklonite, u skladu sa prilikom (za koju ga poklanjate).

 

Nastavak pročitajte na sledećoj strani

 

 

makonda-tracker