Praktični saveti

Bez skupih sprejeva i mnogo truda: Najpopularniji trik za sušenje obuće od snega je pred vama! (VIDEO)

0
Kada se obuća skvasi potrebno je puno vremena i velika toplota kako bi se osušila i bila pogodna za ponovno obuvanje. Međutim, fantastičan trik koji svi traže na Internetu učiniće da se vaše cipele osuše za jako kratko vreme.
foto: Profimedia
foto: Profimedia

Tokom jesenjih i zimskih meseci svi tragamo za obućom koja će naše stopalo što duže zaštititi od vode, ali ponekad i najnovije cipele prestaju da budu vodootporne kada su u pitanju veliki snegovi, piše Lepa i srećna. Sigurni smo da je svako od nas više puta imao problem sa mokrim čizmama, cipelama ili patikama, ali mi imamo fantastično rešenje kako da brzo i lako osušite svoju obuću!

 

Obućari otkrivaju: 5 najvećih grešaka koje pravimo s cipelama

 

Za ovaj trik nisu vam potrebni skupi sprejevi za održavanje obuće, a ni previše truda, potrebno je samo da imate stare novine i vaša obuća će uskoro biti potpuno suva. Izvadite uloške iz mokre obuće, pa je napunite zgužvanim papirom od novina koji će pokupiti vlagu.

 

Cipele ostavite na par sati i očekujte neverovatan rezultat. Za još brže sušenje, stavite obuću u kojoj je papir pored šporeta ili grejalice. Pazite - ne direktno ispred izvora toplote, već sa strane gde vrelina ne dopire neposredno! Jedino su lake fen-grejalice koje ne isijavaju snažnu toplotu pogodne za direktno sušenje.

 

makonda-tracker