PAZITE ŠTA KUPUJETE

Vodite računa šta poklanjate: Ovih 8 poklona nose potpuno pogrešnu poruku!

0
Iako ih kupujete iz dobre namere, ovi pokloni nose pogrešnu poruku!
foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Prilikom izbora poklona i te kako možete pogrešiti, stoga morate pripaziti da ne kupite onaj koji bi mogao poslati pogrešnu poruku. U nastavku pogledajte koje poklone bi trebalo da izbegavate, osim ako vam osoba kojoj poklanjate nije jasno rekla da to želi.

 

"Pomoćnici" za čišćenje

 

Možda mislite da je predmet poput npr. usisavača sjajan poklon, ali neko bi mogao pomisliti da njihov dom doživljavate neurednim.

 

Ekstravaganti pokloni za novog partnera

 

Vikend putovanje ili skupi sat definitivno je sjajan i vredan izbor za partnera s kojim ste dugo u vezi ili braku, ali skupoceni pokloni za nekoga s kim ste kratko u vezi stvaraju bespotreban pritisak. Za takve poklone nema mesta u vezi za koju niste sigurni hoće li potrajati.

 

Lični pokloni za poslovne kolege

 

U ovo doba godine u firmama se često organiziruju međusobna darivanja povodom božićnih praznika. Teško je izabrati pravi poklon za osobu koju poznajete samo iz poslovnog okruženja. Ako je na vas red da kupite poklon nadređenom, pripazite da ne kupujete poklon koji je previše intiman poput, npr. kupona za masažu tela ili donjeg veša.

 

Isti poklon koji ste darovali prošle godine

 

Mama se oduševila džemperom koji ste joj kupili za prošli Božić, pa nameravate igrati na sigurno i pokloniti joj novi ove godine? Odustanite od te ideje jer bi mama mogla pomisliti da niste imali ni volje ni želje razmisliti o nekom drugom poklonu.

 

Potrošite 0 dinara i izmamite mnoštvo osmeha: Najoriginalniji novogodišnji pokloni koje možete napraviti sami (FOTO)
 

Članarina za teretanu

 

Ovaj poklon u osobi može isprovocirati nesigurnost, podstaći je da se oseća loše u vlastitoj koži i pomisli kako ne izgleda dovoljno dobro, pa joj je zato potrebna teretana.


Odevni predmeti za oblikovanje tela

 

Ni ne pomišljajte na kupovinu raznoraznih steznika za oblikovanje figure i prikrivanje nesavršenosti, jer takvi pokloni mogu imati identičan učinak kao i članarina za teretanu u prethodnoj stavki.

 

Ako želite da bude još vaša draga ovakvi pokloni ne dolaze u obzir (FOTO)

 

Verski predmeti

 

Bez obzira na to što ste možda u potpunosti upoznati s verskim opredeljenjem osobe kojoj kupujete poklon, izbegavajte darivanje verskih predmeta. Vera je lična stvar pojedinaca i oni će sami za sebe odabrati verske predmete koje žele u svom domu.

 

Knjige za samopomoć

 

Vama bliska osoba prolazi kroz teško razdoblje u životu i želeli biste joj olakšati situaciju knjigom za samopomoć? To baš i nije najbolja ideja. Baš poput verskih predmeta, knjige za samopomoć su takođe lična stvar i nije na nama da određujemo kakva pomoć ili savet treba dotičnoj osobi.


 

makonda-tracker