Najbolji lek za slomljeno srce

Kako se neguje ljubavni život: 7 saveta priskaču u pomoć - sačuvajte se od razočaranja!

0
Koliko puta ste naglas izgovorili " Slomio / slomila mi je srce", ili "Srce mi se slama kada.."? Istina je zapravo da mi sami sebi slamamo srca...
foto: Profimedia
foto: Profimedia

Prestala sam da brojim koliko puta do sada mi je srce bilo slomljeno. Za to lako mogu da okrivim nekog drugog ili da jednostavno od sebe napravim žrtvu. Ali ono što sam shvatila jeste to da sam u svakoj situaciji zapravo imala izbora.

 

I upravo ti moji izbori su bili razlozi zbog kojih sam izlazila slomljenog srca, piše Lovesensa. Čak i onda kada sve uradimo kako treba i kada mislimo da smo napravili najbolji izbor za sebe, možemo da pogrešimo.

 

Sve je to sastavni deo života, a činjenica je da su naša srca krhka i ranjiva. Visoko razvijena svest o sebi i svom poimanju života može nas u velikoj meri poštedeti ovakvih situacija u budućnosti.

 

Evo saveta kako da izbegnete slomljeno srce:

 

1. Nikada ne očekujte previše

 

Ovo zvuči kao kad bi neko tražio da odete u restoran sa pet zvezdica i ne nadate se dobroj hrani. Naravno da očekujemo dobru hranu, ipak je u pitanju restoran sa pet zvezdica... Ali naša očekivanja moraju biti zasnovana na nekome ili na nečemu što je dovelo do razočaranja.

 

Ako vam se želje ne ispunjavaju: Nije svejedno koju sveću palite i kojim danom! (UPUTSTVO)

 

Ovo je veoma teško i nije garancija da ukoliko imate prevelika očekivanja od neke osobe, situacije ili ljubavne veze, da će upravo to biti razlog vašeg emotivnog kraha. Zato, pustite da se stvari dešavaju svojim tokom. Možemo biti iznevereni ili razočarani, ali šanse za to će biti daleko manje.

 

2. Ne očekujte da će vam neko odmah pokazati svoje pravo lice

 

Sigurno ni sami ne možete da se setite koliko ste puta iz neke veze izašli uništeni i razočarani, uglavnom zbog načina na koji vas je taj neko tretirao i ophodio se prema vama. Uverenje da ćete upravo vi biti ti koji će promeniti tu drugu osobu, jeste velika zabluda.

 

3. Ne stavljajte svoju sreću u ruke drugih ljudi

 

Dovoljno smo inteligentni da to znamo - sreća je u nama i niko i ništa je ne možerazoriti izuzev nas samih. Život nosi različite situacije i većina razmišlja o tome kako usreći druge. To je sasvim pogrešno i zato ne dozvolite nikome da kroji vašu sreću, osim vas samih. Bilo da je u pitanju veza, posao ili nešto sasvim treće.

 

makonda-tracker