Ne po svaku cenu

Ovako na ljubav gleda jedna zrela žena: 10 stvari koje posle 40. godine stvarno ne bih da ponavljam

0
Kada smo mlađi, uglavnom se tražimo, i to može prilično da boli. Nekad je potrebno da istražiš granice, preispitaš sebe da bi znao ko si...
foto: Profimedia
foto: Profimedia

Pitate se kako na ljubav gleda jedna zrela žena? Evo odgovora!Tekst psihologa Elene Spundre za sajt "Liza" otkriva kojih 10 grešaka ona više neće ponoviti.

 

Imam skoro 42 godine, i s vremena na vreme volim da kažem da ne verujem u ljubav, romansu ili u sreću "do kraja života". Prema muškarcima sam uglavnom otvorena, i bez ustezanja im stavljam do znanja šta volim a šta ne. Takođe im bez mnogo okolišanja kažem da idu dođavola.

 

Nisam oduvek bila ovakva. Ugađala sam muškarcima, kuvala im, kupovala poklone, čekala na njihove poruke, bila spremna da sa njima idem na kraj sveta. Svaki put, bila sam spremna da se dam u potpunosti zbog ljubavi. Ali, ako nisam spremna za to više, da li to znači da ne mogu više da volim?

 

Kako da se osećate bolje: 12 stvari koje je trebalo da znam pre tridesete

 

Kada smo mlađi, uglavnom se tražimo, i to može prilično da boli. Nekad je potrebno da istražiš granice, preispitaš sebe da bi znao ko si. Zrelost je doba kada se zaista susretneš sa samim sobom. Nakon mladalačke zaslepljenosti i razmišljanjima o žrtvovanju, počinjemo da živimo za sebe.

 

To ne znači da nam nije potreban niko drugi. Da li to znači da smo postali uspešni, okrenuti ka sebi, puni samopouzdanja ili usamljeni? Ne. Želimo ljubav, toplinu i odnose pune razumevanja isto kao i kada smo imali 20 godina. Ali, do sada smo naučile da su u zdravoj vezi sve te stvari su recipročne.

 

makonda-tracker