put do sreće

Kako da se osećate bolje: 12 stvari koje je trebalo da znam pre tridesete

1
Životna lekcija koju svaka žena mora da zna!
foto: Promo
foto: Promo

Mnoge dame tragaju za receptom za srećan život, načinima da izbegnu kajanje, prihvate i vole sebe onakvim kakve jesu. Osnivač Life centra i dugogodišnja saradnica magazina Story, Dragana Jovanović, iz svog ličnog iskustva prenosi vam 12 stvari koje bi bilo korisno da znate pre nego što oduvate 30 svećica sa rođendanske torte. 

 

"Iz perspektive 50+ volela bih:

 

1. Da sam radila ono što volim, a ne ono što treba.


2. Da sam se duže mazila sa onima koje volim, a da sam kraće glancala kuću.


3. Da sam novac trošila na ono čega ću se dugo sećati - na putovanja, izlaske, poklone onima koje volim... a ne na stvari.


4. Da sam izabrala zanimanje koji volim, a ne na kome se zarađuje više. Ja sam odlučila da radim ono što volim tek u 39… To je najvažnija odluka koju sam donela u svom životu!


5. Da sam naučila da kažem “NE” - mnogo puta bih se osećala bolje sama sa sobom na kraju dana.


6. Da sam više razumevala, a manje kritikovala.


7. Da sam ranije počela da kreiram svoj život, a ne da verujem da to neko zna bolje od mene.


8. Da se nisam plašila da ću ispasti glupa kada pogrešim! Mnogo bih brže naučila sve ono čega sam se plašila samo zato što mi je nepoznato.


9. Da sam se družila sa onima koji me motivišu i sa kojima se osećam dobro, a ne sa onima koji su u meni stvarali osećanje da treba da se menjam i budem ono što nisam.


10. Da sam manje analizirala i razmišljala – život je jednostavan. Do 30-e sam dobila dovoljno dokaza da intuiciji treba verovati više nego umu.


11. Da sam bila sebi lepa, iako imam celulit.


12. Da sam slavila svaku godinu života, a ne bojala ih se, jer je život u godinama života ono što je važno a ne koliko ih ima."

makonda-tracker