Nositelj sreće i blagostanja

Nemojte se plašiti, one donose dobro: Narodna verovanja vezana za bubamare će vas oduševiti

0
Azijske bubamare, kako ih nazivaju, opsele su Beograd i ima ih više nego ikada! Evo nekih verovanja koja su vezana za bubamare, usvojte ih, jer donose samo dobro...
foto: Profimedia
foto: Profimedia

 

Bubamare obuhvataju brojne i raznolike vrste insekata (ima ih preko 5.000 opisanih) koje pripadaju redu tvrdokrilaca i porodici Coccinellidae. Nisu opasne za ljude i nisu velike — većina je u odraslom dobu duga između 1 i 10 mm.

 

Otklonite sve sabotere: Ubrzajte proces ostvarenja SVIH vaših želja OVAKO

 

Smatraju se čak korisnima, jer se hrane biljnim vašima. Poseduju standardnu morfologiju tvrdokrilaca i kao adulti sposobne su za letenje, mada poput drugih tvrdokrilaca nisu naročito spretni letači.

 

foto: Profimedia

Bubamara se smatra nositeljem sreće i blagostanja. Veruje se da donosi oslobođenje od svakodnevnih problema. One takođe daruju strpljenje, a ako sleti na vas dok ste bolesni, znak je skorog ozdravljenja. Bubamara koja vam sleti na ruku, a zatim odleti znači da će sledeće nedelje biti lepo vreme.

 

Poslušajte ovih 10 saveta i ostvarićete sve što poželite u životu!

 

Takođe, veruje se, da ove insekte ne treba ubijati, jer to donosi nesreću, a kada se stavi na prst u kom pravcu odleti, tamo ćete se udati / oženiti. Ako, pak, želite da saznate, kojiko bubamara ima godina, prebrojte crne tačkice na njenim krilima.

 

foto: Profimedia

 

 

makonda-tracker