Razlozi su konkretni

Otklonite sve sabotere: Ubrzajte proces ostvarenja SVIH vaših želja OVAKO

0
Da li ste se nekada zapitali zašto se nekim ljudima želje i snovi ostvaruju lako, dok nekim drugima to ostvarivanje ne uspeva?
foto: Profimedia
foto: Profimedia

Većina prepreka krije se u nevidljivim programima našeg podsvesnog uma, ali postoje i neki vrlo konkretni i opipljivi razlozi, zbog kojih nekim ljudima jednostavno ne polazi za rukom, piše Lovesensa. Vreme je da otklonite sve sabotere.

 

Sanja Plavljanić Sirola je temom ostvarivanja snova počela da se bavi intenzivno pre 15 godina, nakon upoznavanja s radom američke autorice Sonie Choquette, a pre 8 godina je napustila posao arhitektice i potpuno se posvetila pomaganju drugima da ostvare svoje snove.

 

Kroz svoj rad, primenom 9 principa Sonie Choquette, mnogim mojim polaznicima su se želje manifestovale na najčudesnije načine, jedna za drugom, ali nekima to nije polazilo za rukom.

Zanimalo me zašto se to događa pa sam uočavala sličnosti i ponavljanja, i zaključila sam da postoji 10 najčešćih prepreka", kaže Sanja.

1. Ne odvajamo dovoljno vremena za sanjarenje i razmišljanje o onome što bismo želeli.

 

S obzirom na to da je većina nas u detinjstvu odgajana (od roditelja i učitelja) pod parolom „prvo uradi svoje zadatke i dužnosti, pa onda možeš da se igraš", svima nam je taj program ostao duboko upisan u podsvesti i upravlja našim ponašanjem.

 

A kako maštanje i bavljenje svojim željama stavljamo u svojoj glavi u kategoriju zabave i igranja, nije čudo što nam naši snovi nisu u prvom planu. Ako svesno ne postavite bavljenje sopstvenim željama i snovima na izuzetno važno mesto u svom životu i odlučno za njih ne odvojite vreme, to vreme se neće stvoriti samo! Oni nikada neće doći na red.

 

Savet 1: Čvrsto odlučite da redovno odvajate vreme za bavljenje svojim željama!

 

2. Razgovaramo o svojim snovima s ljudima koji su negativni i pesimistični.

 

Želje našeg srca su važne i dragocene, a istovremeno krhke i osetljive, kad su tek u začetku. I jednako kako bismo se s nežnošću i posebnom pažnjom odnosili prema bebi koja se tek rodila, znajući koliko joj je pažnje i zaštite potrebno, tako bismo se svi trebali odnositi i prema svojim željama! Namere naše bliske osobe koja je često zabrinuta i pesimistična, ne moraju nužno da budu loše ali ako pokaže da ne veruje u vaš san, to može da oslabi vaš entuzijazam i volju.

 

Savet 2: Ne tražite mišljenje drugih o svojim željama, tražite mišljenje svog srca!

 

3. Nestalni smo u onome što želimo i često menjamo mišljenja.

 

Sledeći problem sastoji se u tome da često nismo sigurni sami sa sobom šta je to što zapravo želimo. Čas nam deluje da želimo jedno a čas da želimo nešto drugo. U stvari, uopšte nemamo jasnu sliku svojih želja i sve nam je mutno i neodređeno.

 

makonda-tracker