Za sve sklone brzim procenama

Od njih jača prijateljstvo: Ovih 10 mantri će vam pomoći da prestanete da osuđujete

1
Osuđivanjem ne dobijamo ništa, a ako se potrudimo i odbacimo tu osobinu postaćemo srećniji ljudi, i bolji prijatelji...
foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Bitno je setiti se da, kada kritikujemo ili ogovaramo nekoga, najviše štete nanosimo sebi, piše Lovesensa. Mark Černof, profesionalni savetnik i koautor bloga o ličnom razvoju marcandangel.com, predstavio je 10 mantri koje će nam pomoći da prestanemo da osuđujemo.

 

1. Zagledajte se u sebe. Kada se dvoje ljudi sretne, uvek je na dobitku onaj sa više duhovnih uvida i znanja o sebi. On će biti mirniji, samopouzdaniji i u harmoniji s okolinom.

 

2. Ne budite lenji i ne osuđujte druge pre nego što ih upoznate i saznate njihovu priču. Budite ljubazni i otvoreni. Naučite slušati.

 

3. Svaka osoba nosi svoju priču. Postoji razlog zašto je njihov život trenutno baš takav kakav je. Setite se toga i poštujte to.

 

4. Ono što smo u životu naučili o ljubavi, saosećanju i dobroti odražava se na naš odnos prema ljudima.

 

5. Trudite se da u srcu zadržite ljubav. Što više dobrog vidite u ljudima, više dobrote ćete otkriti u sebi.

 

Ljubitelji pisane reči presudili: Ovu knjigu bi svi trebalo da pročitaju (ANKETA)

 

6. Budite prisutni. Budite pristojni. Dajte ljudima komplimente. Obratite više pažnju na njihove kvalitete, a manje na slabosti.

 

7. U potrazi za ispunjenjem i srećom svi biramo drugačije puteve. To što neko nije na istom putu kao vi, ne znači da je izgubljen.

 

8. U redu je ako ste ponekad izuzetno iznervirani. Nije nikada u redu da budete okrutni zbog toga. U raspravama s drugima bavite se samo trenutnom situacijom. Ne mešajte prošlost i sadašnjost, klonite se drame.

 

9. Osobe koje u vašem životu ostavljaju dubok trag su one koje su vas volele u trenucima kad vas je bilo teško voleti. Zapamtite to i vratite uslugu kada budete u prilici.

 

10. Bez obzira na sve, budite pristojni prema ljudima oko sebe. To životu daje mir i predivnu ostavštinu.

makonda-tracker