Beg od realnosti

Peščani RAJ na zemlji: 9 najlepših plaža sveta od kojih ZASTAJE DAH! (FOTO)

0

Najlepše plaže na svetu sinonim su za beskonačan mir, uživanje, toplinu i egzotičnost koju pruža beli pesak, tirkizno more, modro plava boja dubokih okeana, vreli dani i romantične noći.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Pogledajte skriveni raj na pesku o kom svako sanja. Predstavljamo vam devet najlepših plaža na svetu.

 

foto: Profimedia

Sejšeli

 

Jedna od najfotografisanijih plaža sveta, Anse Source d’Argent nalazi se na ostrvu La Digue, jednom od 115 ostrva arhipelaga u Indijskom okeanu. Bledo roze pesak svetluca nasuprot granitnih stena koje se uzdižu u pozadini, a tirkizna voda je relativno plitka i zastićena grebenom od okeanskih talasa. Sa ostrva La Digue moguće je posetiti susedna ostrva trajektom, ili čak helikopterom, što predstavlja nezaboravno iskustvo i jedinstven način za upoznavanje ove prelepe lokacije, nekada zvane i “rajskim vrtom”.

foto: Profimedia

 

Maldivi

 

Nestvarno lep arhipelag u Indijskom okeanu sastoji se od 26 atola - koralnih ostrva prstenastog ili polukružnog oblika sa plitkim zalivom - lagunom u sredini. Ovu grupu od 26 atola čini oko 1102 manja ostrva,od kojih je naseljeno samo njih 250, a 88 je pretvoreno u ekskluzivna letovališta. Pored luksuznih hotela i prirodnih lepota, Maldivi su poznati i po venčanjima. To je deo jedinstvene turističke ponude za sve zaljubljene parove koji požele da se venčaju u zavetuju na večnu ljubav, bosonogi, u ambijentu neopisive lepote.

 

foto: Profimedia

Bora Bora, Tahiti

 

Jedno od magičnih ostrva Francuske Polinezije u Južnom Pacifiku, okruženo lagunom i koralnim grebenom dugo je samo 29 km i oivičeno belim peščanim obalama. U sredini ostrva nalaze se ostaci nekadasnjeg vulkana u obliku dva vrha - Paia i Otemanu. Nazivaju ga još i "romantično ostrvo" što ga čini pravim mestom za odmor parova zbog izolovanih plaža, mirne atmosfere i intimnih hotela, a posebnu atrakciju predstavljaju bungalovi sa prozirnim podom na postoljima iznad same površine vode.

 

foto: Profimedia

Hemptons, Njujork

 

Jedno od uvek aktuelnih mesta imućnijeg sloja stanovništva može se pohvaliti jednim od najlepših plaža Long Island-a. Obala počinje oko Southampton-a i proteže se istočno do kraja ostrva kod Montauk-a. Od Atlantskog okeana je odvajaju peščane dine nastale pod uticajem vetra.

foto: Profimedia

Lanikai Beach, Hawaii

 

800 m svetlucavog belog peska uz zvuk palmi koje se njišu na vetru, bujna tropska vegetacija i mnogo sunca čine Lanikai jednom od najslikovitijih plaža Havaja. Obala je zaštićena obližnjim koralnim grebenom koji čini površinu vode relativno mirnom. Voda je uvek plavo-zelene boje i savrsena kao sa razglednice.

foto: Profimedia

Nantucket Island, Masačusets

 

Najpopularnije plaže ovog ostrva u Severnom Atlantiku su Surfside i Children's. Voda je relativno mirna, a pesak je pogodan za pravljenje zamkova što je jedna od glavnih zabava na plaži. Madaker plaža je poznata kao dobro mesto za surf i po zalascima sunca koje nikako ne treba propustiti, a Quidnet plaža pruža prelep pogled na Sankaty Head svetionik.

 

foto: Profimedia

Fraser Island, Australija

 

Smešteno na sunčanim obalama Kvinslenda, 259 km severoistočo od Brizbejna, najveće je peščano ostrvo na svetu sa prelepom plažom. Ova svetska baština je san svakog ekologa, sa 1664 kvadratna kilometra netaknutog raja prirode - prašume sa 1000 godina starim drvećem koje raste iz peska. Zbog svoje lepote i turističkih sadržaja podjednako je atraktivno i primamljivo širokom krugu posetilaca - od kampera ekologa do ljubitelja komfornog i luksuznog smeštaja.

foto: Profimedia

St. Bart's

 

Jedno od mnogih ostrva u Karipskom moru, dugo je 13 km, oivičeno sa 20 plaža i uvala,a jedinstveno je zbog mešavine francuskog šika i opuštenosti. Sa prelepim skrivenim plažama, dobrom francuskom kuhinjom i sofisticiranim hotelima, ovo je mesto izbora mnogih pripadnika "jet set"-a.

foto: Profimedia

Langkawi, Malezija

 

Ime ovog ostrva prevodi se kao „zemlja nečijih zelja“. Nekada je ostrvo bilo poznato utočiste pirata, ali danas koncept dobrodošlice prevazilazi sve istorijske korene i predstavlja idealno skrovište za putnike željne bekstva od obaveza svakodnevnog života. Beli pesak, bujna vegetacija i plaže bez previše guzve pravo su mesto za odmor i relaksaciju.

 

makonda-tracker