pažljivo

Preporučuju je kod bolesti srca, raka želuca i artritisa: Nema dokaza da kombinacija meda i cimeta zaista deluje

0

Na internetu se često može videti da kombinacija meda i cimeta navodno pomaže kod bolesti srca, ali za to ne postoji nijedan dokaz.

 

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Među mnogim "uradi sam" receptima za navodne narodne lekove našla su se i tri na bazi meda i cimeta, za koje se tvrdi da pomažu kod bolesti srca, raka želuca i artritisa.

 

Međutim, ni za jednu od ovih tvrdnji ne postoji medicinski dokaz, niti naučna studija koja sugeriše takvu vezu.

 

Zbog toga ni slučajno ne bi trebalo piti ovakve mešavine, naročito ne bez razgovora s lekarom.

 

U pitanju su sledeći recepti:


Bolesti srca

Napravite smesu od meda i cimeta i namažite je na krišku heba. Ovaj obrok možete jesti svakodnevno za doručak. Smanjuje holesterol u arterijama i sprečava srčani udar. Redovna upotreba te kombinacije smanjuje gubitak daha i jača otkucaje srca. Kod starijih osoba, arterije i vene gube elastičnost pa može doći do začepljenja. Kombinacija meda i cimeta će revitalizirati krvne sudove.


Rak želuca

Pacijenti koji pate od te bolesti treba pojedu kašiku meda pomešanu s kašikom cimeta u prahu i to svakodnevno tri meseca.

Artritis

Dodajte dve kašike meda i jednu kašičicu cimeta u prahu u šoljicu vruće vode. Ako ovaj napitak budete redovno pili, možete izlečiti hronični artritis. Jedno istraživanje je pokazalo da se bolesnici pomoću tog napitka mogu osloboditi bola čak mesec dana. Za ovo ne postoje naučni dokazi.

makonda-tracker