oprez

Ovaj kombinacija prirodnih sastojaka ne čini čuda za organizam, iako su svi oni zdravi

0

Tokom jeseni organizam je najpodložniji prehladama i virusima, a ova lekovita smesa će podići otpornost i sprečiti dosadnu kijavicu i curenje nosa

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Narodne mešavine koje se nazivaju lekovima veoma su popularne na forumima, društvenim mrežama i portalima, ali s njima treba biti veoma oprezan jer često ne postoje medicinski dokazi da su one delotvorne.

 

Jedna od takvih smesa je i ona od limuna, đumbira i meda, koja navodno pomaže kod grupa, prehlade i respiratornih infekcija i pomaže da se izbaci šlajm iz sistema organa za disanje.

 

Iako će vam organizam sigurno biti zahvalan ako unosite ove namirnice, ni slučajno ih ne koristite kao lek ili zamenu za lek, jer oni to nisu, već su od koristi samo u okviru uravnotežene i raznovrsne ishrane.

 

Nijedna studija nije potvrdila da kombinacija ovih sastojaka zaista ima takvo dejstvo, pa je ne bi trebalo koristiti bez konsultacije s lekarom.

 

U pitanju je sledeći recept.


Nabavite 2 manja ili 1 veći limun, 200 ml meda, 1 koren đumbira i jednu staklenu teglu zapremine 500 ml.

Limun operite, a đumbir oljuštite i sve iseckajte na kriške. Stavite u blender i ispasirajte, pa dodajte med i još malo miksujte. Kada se sve sjedinilo, smesu sipajte u čistu teglu i dobro zatvorite poklopcem.

Upotreba: Uzimajte 1 supenu kašiku dnevno, a deci dajte po 1 kašičicu. Eliksir čuvajte u frižideru, a ako želite, možete da dodati u čaj i druge tople napitke.

 

 

makonda-tracker