Želite ravan stomak? Izbegavajte ovu hranu!

0
Bez obzira na to u kakvoj je formi vaše telo i da li ste dostigli liniju kojom ćete biti zadovoljni čak i na plaži, ako se neposredno pred takve događaje na vašoj trpezi nađe neka od pogrešnih namirnica, vaš stomak će definitivno biti veći i narušiće ukupnu sl
foto: Profimedia
foto: Profimedia

Stvar je u tome da neka hrana posebno nadima telo, zahvaljujući hemijskim reakcijama koje nastaju prilikom varenja te iste hrane, tako da telo u određenim trenucima može izgledati baš poput balona. Ovo su neke od namirnica koje bi trebalo izbegavati pred takve događaje:
 
Kupus, kelj, brokoli

 
Iako spadaju u kategoriju najzdravijih namirnica koje možete izabrati za svoj ručak, one sadrže velike količine teško svarljivog šećera tokom čije fermentacije se otpuštaju gasovi koji će naduti vaš probavni trakt što rezultira ukupnom nadutošću i promenom izgleda stomaka. Ove namirnice nikako ne smete izbaciti iz ishrane, već samo obratite pažnju na to da nisu baš najbolji izbor pred odlazak na plažu ili neki sličan događaj na kom želite da izgledate savršeno.
 
Grašak, sočivo
 
Mahunarke su baš kao i prethodna grupa bogate složenim šećerima, ali posebno proteinima i vlaknima, koji u zajedničkoj kombinaciji čine malo teži zadatak za varenje.
 
Mleko i mlečni proizvodi
 
Laktoza je sastavni deo mleka i ujedno supstanca na koju ogroman deo ljudskih organizama ima određenu netoleranciju na način da sadrži enzime koji mogu razgraditi laktozu, a taj proces rezultira otpuštanjem gasova koji vode do nadutosti. Da biste bili u najboljoj formi, ukoliko ste jedna od osoba koja ima ovakav problem, vašem telu je potrebno čak i do 7 dana da se vrati u početni stadijum prije konzumiranja mlečnih proizvoda.
 
So
 
Slana hrana i so sama po sebi podstiče zadržavanje vode u telu, a to može dovesti do nadutog i vodenastog stomaka, pa čak iako ga niste imali samo dan ili dva ranije. Zbog toga i ovo imajte na umu pored gore navedenih, budući da se so nalazi u skoro svim jelima, pa je teže voditi računa o tome.

 

Izvor: 24sata.info

makonda-tracker