Dijete slavnih: Gvinet Paltrou i njen režim ishrane

0
Jedna od najlakših dijeta koju praktikuje holivudska zvezda Gvinet Paltrou, dijeta sirovom hranom, podrazumeva raznovrsnu ishranu i kombinaciju različitih jelovnika
Gvinet Paltrou; foto: Profimedia
Gvinet Paltrou; foto: Profimedia

Ako se pridržavate pravila i paralelno vežbate, vaše telo će lučiti endorfin ili hormon sreće, zbog čega ćete se osećati bolje i biti privlačniji suprotnom polu. Pre početka bilo kakve dijete, obavezno se posavetujte sa lekarom.



1. Dan


DORUČAK:
2,5 dl svežeg soka od jabuke i šoljica jogurta sa šumskim voćem

RUČAK: Salata od spanaća posuta sveže rendanom šargarepom, začinjena s malo maslinovog ulja i limunovim sokom

VEČERA: Salata od mešanog povrća sa semenkama suncokreta

2. Dan

DORUČAK: 2,5 dl soka od pomorandže i kaša od integralnih žitarica

RUČAK:
2,5 dl soka od šargarepe i celera, kao i velika porcija svežeg povrća

VEČERA: Zelena salata s rendanom jabukom, krompirom i naseckanim bademima

3. Dan

DORUČAK: 2,5 dl jogurta i banana

RUČAK: Pire od paradajza sa spanaćem i dva oraha

VEČERA: Salata od svežeg kupusa sa pečurkama i pasuljem prelivena maslinovim uljem i limunovim sokom

PIJTE MNOGO VODE! Svoju telesnu težinu podelite sa osam i dobićete broj čaša od 2 dl, što je količina koju treba da popijete u toku dana. Voda je bitna za sve procese koji se odvijaju u našem telu. Nemojte da čekate da ožednite, kada osetite žeđ već ste dehidrirali. Često se dešava da mislimo kako smo gladni, a ustvari smo žedni. Zato prvo popijte malo vode pre nego što posegnete za hranom. Smanjite unos alkohola! Nutricionistički gledano, to su samo prazne kalorije koje vas goje, ali postoje situacije u kojima jedna ili dve čaše vina neće ništa pokvariti. Naprotiv!



SIROVA HRANA je ona koja nije kuvana, pečena, pržena... To znači da se nalazi u svom prirodnom stanju i u sebi sadrži enzime koji se nalaze u hrani. Oni su njena životna snaga i pomažu u procesu varenja. U sirovu hranu spadaju voće, salate, semenke (najbolje je ako su proklijale) i ceđeni sokovi od voća i povrća. Eksperimentišite i napravite svoj miks. Story vam preporučuje jabuku, pomorandžu i šargarepu. Ubacite ih u sokovnik i dan počnite zdravo.

makonda-tracker