Spa pedikir - osveženje za stopala

0
Povratak sa letovanja nije samo evociranje uspomena. Dok se sređuju utisci treba naći vremena za negu stopala koja su se umorila od vrućeg peska, višečasovnog plivanja i hodanja po plaži bez obuće. Naša stručna saradnica opisuje postupak najnovijeg tretmana.
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Kada je reč o nezi stopala, prava informacija o tretmanu i odabiru preparata može da vam uštedi vreme, a naravno i novac. Koliko ste puta bili u situaciji da nakon nekoliko dana klasičnog pedikira vaša stopala ponovo postanu suva sa vidljivim tragovima pucanja i iritacije? Da li ste u svom izabranom salonu dobili informacije kako da ih održavate nakon pedikira? Znate li da spa pedikir pored estetskih benefita ima i efekat na vaše zdravlje? Jedan od najlepših tretmana nege jeste Jessica Zen Spa pedikir za koji se može reći kako nije klasičan tretman već jedno pravo malo putovanje.

 

KUPKA KOJA REGENERIŠE

Ovaj pedikir počinje tako što se stopala potapaju u nežnu i mirisnu kupku koja sadrži papain. Ona ih blago dezinfikuje, omekšava i priprema. Ako su zanoktice na noktima nogu zadebljale i suve, nanosi se gel sa aloja verom koji će ih hidrirati i omekšati. Individualni pristup klijentu jeste ključna stvar kod ovog pedikira. U odnosu na veličinu zadebljanog područja upotrebljava se odgovarajući piling. Za stopala koja se redovno tretiraju koristi se onaj nežniji sa voćnim kiselinama koji nema abrazivno dejstvo, a za ona sa više kalusnog područja upotrebiće se piling s morskim solima.

REVITALIZACIJA KOŽE

Savršen nastavak ovog pedikira jeste masaža stopala svilenkastim nežnim losionom. Revitalizacija je glavni cilj ovog preparata. Kombinacija intenzivnih hidratantnih supstanci i jedinstvena aroma postaće vaš verni saveznik u borbi za mekšu i nežniju kožu. Ovo je preparat koji ima važnost podjednaku dnevnoj kremi za negu lica. Redovnom upotrebom losiona koža će dobiti neophodnu hidrataciju i u svakom momentu izgledaće sveže i negovano.

 

MASKA ZA STOPALA

Neizbežan deo tretmana, a ujedno i najveća razlika između klasičnog i spa pedikira jeste maska za stopala. Ekskluzivna kombinacija aromatičnog bilja s kombinacijom papaina i voćnih kiselina zaustavlja stvaranje odumrle kože, a podstiče rast novih ćelija. Nakon stavljanja maske stopala se upakuju u Jessica termo čizmice. Pored povećane apsorpcije preparata, one imaju toplotni efekat. Ovo je srdačna preporuka za klijente sa slabom cirkulacijom, reumom i one sa lošijom pokretljivošću zglobova. Nakon detaljnog uklanjanja maske, stopala se osveže Cooling Foot Soprayjem koji u osnovi ima mentol. Ovaj proizvod preporučuje se za kućnu negu klijentima koji imaju problem  sa neprijatnim mirisima stopala, kao i onima čija se stopala prekomerno znoje. Ako želite lakiranje noktiju, onda je ovo savršen momenat.

 

NOĆNA NEGA

Kraj Zen Spa putovanja predstavlja nanošenje Heel Repair Creama. Ako smo losion za stopala poredili sa dnevnom kremom za negu lica, onda bi ovo bio odličan proizvod koji se koristi za negu stopala noću. Moć vitamina E, aloja vere, i ši butera koji duboko prodiru u kožu dok spavate učiniće da se probudite sa svilenkastom kožom stopala i ne dozvolite da vam pete ponovo ispucaju.

 

Piše: Ljubinka - Buba Dromljak, pedikir - manikir

Priredila: Jasmina Antonijević

 

makonda-tracker