Jesu li kuguarke sve popularnije?

0
Kada je reč o ljubavnoj vezi između starije žene i mlađeg muškarca poslednjih godina počeli su da slabe tabui i da takve romanse postaju sveopšte prihvaćene, o čemu piše Petar Vagić, trener zavodničke komunikacije
Foto: Guliver
Foto: Guliver

Pevačica i glumica Dženifer Lopez u vezi je sa sedamnaest godina mlađim dečkom Kasperom Smartom.

Šta je zajedničko Sandri Bulok, Kameron Dijaz, Madoni, Hale Beri, Nikol Kidman i Selmi Hajek? Osim što su javne ličnosti, uspešne u svom poslu i veoma privlačne - zajedničko im je i da su premašile četvrtu deceniju života. S obzirom na to da se vrlo često nalaze na listama najprivlačnijih žena na planeti, nije čudno što je određeni broj mladih muškaraca privučen ženama u iskusnijim godinama.

 

Šta je to kuguarka?

Kuguarka je pogrdan naziv za žene koje su u vezi sa mlađim muškarcem (ili barem imaju takve afinitete). Ne postoje određene godine koje neku ženu svrstavaju u kategoriju kuguarki jer ako žena od 45 godina ima partnera od 40, neće potpadati pod ovu kategoriju, dok će žena od 30 godina, koja je u vezi sa muškarcem koji ima 21 godinu biti svrstana u ovu kategoriju. Kriterijum da neka žena dobije ovakvu etiketu jeste da je u vezi sa mlađim muškarcem gde je razlika u godinama veća od opšteprihvaćene. Što je veća razlika, to ženi više lepe ovu neprijatnu etiketu. Važno je naglasiti da pravi džentlmeni i najuspešniji zavodnici nežnijem polu pristupaju tako da se dama oseti posebnom i da uživa u svakom minutu prisustva takvog muškarca. Sam naziv kuguarka problematičan je, pogrdan i muškarcima koji žele uspeh u zavodničkoj karijeri ne savetujemo da se tako jeftino izražavaju. Međutim pošto je ovaj izraz ušao i na naše medijsko nebo, u ovom tekstu ćemo ga upotrebljavati, ali bez namere da bilo koga uvredimo, već samo da upoznamo čitaoce sa interesantnim podacima kad je reč o ovoj temi.

 

Zašto muškarci vole starije žene?

Muškarci koji žele puno seksa sa privlačnim ženama vide prednost u udvaranju starijim ženama jer je po pravilu tu prolaz lakši. Manje je igrarija, starije žene su zrelije i veoma značajno - opuštenije kada je reč o seksualnosti. Još jedna prednost (povezana sa prethodnom) jeste da odnos brže prelazi na seksualni teren. Činjenica koja određen broj mladića privlači starijim ženama jeste to što od njih mogu dosta da nauče, a kuguarke uglavnom nemaju problem da prenesu svoje znanje. Često i vrlo direktno kažu šta vole, a šta ne vole kod muškarca i na čemu mlad i ambiciozan zavodnik može da poradi kako bi bio još privlačniji. Veza sa starijom ženom može da bude veoma dobra škola. Inače, starije žene sa mlađim muškarcima manje forsiraju dugoročnu vezu. Njima je jasno od starta šta žele od takve veze i da taj mlađi muškarac nije potencijal za ozbiljnu vezu. Zbog toga su odnosi jasniji nego u vezama sa mlađim i manje iskusnim devojkama.

 

Zašto su ženama privlačni mlađi muškarci?

Postoji nekoliko glavnih kvaliteta koji su starijim ženama privlačni u vezama ovog tipa. Pre svega, to je sama muškarčeva mladost. Jedan od snažnih motiva starijim ženama je da nađu muškarca kojim se mogu pohvaliti prijateljicama. To je slično kao kada muškarac ima seks sa poznatim fotomodelom i onda može kod svojih prijatelja da izigrava Kazanovu. Isto tako žene vole da se svojim prijateljicama pohvale mladim mesom. Drugi kvalitet je lepo građeno telo. Muškarci koji su sličnih godina kao kuguarke većinom su zapušteni, tj. prestali su da treniraju, ne vode računa o zdravoj ishrani i održavanje privlačnog fizičkog izgleda više nije njihov prioritet. Zbog toga, iz godine u godinu njihovo telo je sve manje seksi.

Po pravilu, mlađi muškarci imaju privlačniju figuru tako da su starijim ženama koje žele malo brzog uzbuđenja ovi fizički atributi veliki plus. Prednost mladih muškaraca jeste i seksualna izdržljivost. Naredna osobina koju starije žene cene kod mlađih muškaraca je što oni imaju opušteniji pristup vezama i ne drma ih kriza srednjih godina. Neženja od svojih 40 godina često oseća paniku i po svaku cenu želi da što pre svaku svoju izabranicu dovede do oltara ne bi li ostvario svoju biološku funkciju i stvorio potomstvo. To stvara veliki pritisak i opterećuje vezu.

 

Koje su razlike u zavođenju kuguarki i mlađih devojaka?

Mnogi kažu da su godine broj na papiru i da je osoba (svejedno muška ili ženska) mlada onoliko koliko se mladom oseća. Kada je zavođenje u pitanju ipak postoji razlika u procesu zavođenja u zavisnosti od godišta mete. Prva značajna razlika je da starije žene zahvaljujući svojoj zrelosti mogu duže da zadrže pažnju tokom razgovora. Ako se na primer zavođenje odigrava u nekom baru, mladim devojkama luta pažnja jer u okruženju je glasna muzika, svetlo je jako, pije se alkohol i svi ti faktori utiču na slabiju pažnju. Starije dame mogu da budu fokusiranije i to olakšava posao zavodnika jer jedan od prvih ciljeva uspešnog zavodnika jeste da veže pažnju izabranice. Druga razlika je u temama za priču tokom upoznavanja. Kod starijih žena teme gravitiraju oko joge, pilatesa, ličnog razvoja. Spiritualne teme su veoma interesantne ovoj populaciji žena. Takođe, popularna psihologija, filozofija, dublja analiza filmova i knjiga veoma dobro prolazi u razgovoru. Za razliku od dinamičnijeg i površnijeg razgovora sa mladima devojkama gde je pravilo da sve bude lagano i interesantno gore navedene teme dobra su opcija za zavodnika koji želi da se zbliži sa starijim ženama.

Razmotrili smo neke od činjenica na temu veze tipa Ashton - Demi, odnosno ljubavnih veza starijih žena i mlađih muškaraca.

Ipak, još ni najveći eksperti zavođenja nisu potpuno sigurni - ko je tu na kraju lovac, a ko plen.

Petar Vagić, trener zavodničke komunikacije

 

makonda-tracker