Story Wellbeing: Izvor zdravlja iz mora

0
Najnovija naučna istraživanja dokazuju da je morska so daleko zdravija za ljudski organizam nego što se u to verovalo, a sastojci koji je čine povoljno utiču na kožu, kosu i nokte
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Morska so preporučuje se kao dodatak jelima, ali i kao odlična zamena za običnu kuhinjsku so, naročito zbog toga što je zdravija i sadrži preko potrebne minerale: jod koji utiče na pravilno funkcionisanje štitne žlezde, brom koji je neophodan nervima i kalijum koji pomaže u koncentraciji i mentalnom radu. Morska so, zbog svojih sastojaka, podstiče metabolizam i izlučivanje štetnih supstanci, kao i izlučivanje suvišne vode iz kože i vezivnog tkiva, pa koža postaje glatka, baršunasta, jača, čvršća, mekša, zategnutija i zdravija.

NEGA KOŽE

Morska so pomaže u oporavku umornih stopala. U vruću vodu stavite dve šake soli, a kad voda postane mlaka, u nju umočite čarape, navucite ih, a preko njih još jedne, suve. Ostavite da deluje nekoliko minuta, a potom operite noge.

PROTIV BOLOVA

U pamučnu kesicu sipajte so koju ste prethodno ugrejali u rerni. Ovu toplu kesicu stavite na bolno ili otečeno mesto. Otok će splasnuti, a bol će se smanjiti.

PRIRODNI ANTICELULIT

Jedna šoljica morske soli, dve čajne kašičice aromatičnog ulja od lavande, breskve ili ruzmarina i dve čajne kašičice maslinovog ulja. Sve sastojke treba da pomešate da se dobije homogena masa. Treba da odstoji 20 minuta, zatim se ponovo pomeša i započne masaža od nožnih prstiju pa naviše. Posle toga naneti anticelulitnu kremu, gel ili neutralnu kremu.

makonda-tracker