1. Jesti salatu od sirovog povrća uz svaki obrok.
2. Uvesti zdrav doručak 2h posle ustajanja (50 - 100 g kuvanih žitarica uz dodatak suvog voca, pšenicnih klica, sirovih semenki lana, bundeve i susama ili integralnepahuljice sa sojinim mlekom ili jogurtom.
3. Koristiti integralni hleb, pripremljen bez pivskog kvasca.
4. Redovno unositi sirovu šargarepu i riblje ulje.
5. Bitno je kvalitetno žvakati hranu.
6. Imati češće a manje obroke.
7. Pečeno i dinstano zameniti za sirovo, kuvano na pari i pečeno u rerni.
8. Izbegavati namirnice koje sadrže šecer i pravilno kombinovati hranu.
9. Koristiti sirov beli luk, ljutu papriku, kim, đumbir, kari - popravlja raspoloženje.
10. Ne mešati previše namirnica u jednom obroku, ne koristiti voće ili napitke uz obrok ili odmah posle obroka jer se otežava varenje.
11. Treba redovno uzimati salate od sezonskog povrca i sveže ceđene sokove od voća i povrća, dodavati jabukovo sirće i morske alge.
12. Piti do dve litre vode, čajeve i ceđene sokove.
13. Koristiti male količine nerafiniranog ulja za pripremu obroka i salata.
14. Redovna fizička aktivnost na svežem vazduhu, 30 - 60 minuta šetnje, pomoći će da se bolje osećate i pokrenete proces topljenja masti u organizmu.