kad ih vidite - bežite!

Ovo su vrste ENERGETSKIH VAMPIRA, a svi znamo makar jednog: Molite Boga da vaš nije br. 5 – oni UZIMAJU DUŠU

0

Ako se osećate poptuno iscrpljeno nakon što ste proveli neko vreme sa određenom osobom, velika je šansa da ste nabasali na energetskog vampira. 

 

 

Postoji više vrsta energetskih vampira, ali svi imaju jednu zajedničku osobinu - crpe vašu energiju
Postoji više vrsta energetskih vampira, ali svi imaju jednu zajedničku osobinu - crpe vašu energijufoto: Nicoleta Ionescu/Shutterstock

Energetski vampiri su one osobe koje crpe vašu energiju. Ako posle nekog vremena koje provedete sa nekim osetite da ste psihički iscrpljeni - to je verovatno to - naleteli ste na energetskog vampira 

 

Taj psihički napor možete oseteti odmah ili nešto kasnije. U zavisnosti od tipa vampira zavisi da li će mu biti potrebno više ili manje vremena da naruši vašu auru. 

 

Kad naletite na njih važno je da znate i kako da ih eskivirate, a ovo su neke od najčešćih vrsta energetskih vampira od kojih bi trebalo da se zaštitite. 

 

1. Manipulator

 

Manipulatori će biti uvek tu za vas, ali...
Manipulatori će biti uvek tu za vas, ali... foto: Lev Dolgachov / Alamy Archive: Alamy Profimedia

Ovaj vampir može biti veoma šarmantan i harizmatičan, ali pazite! Reći će vam da mu je stalo do vas i uvek tražiti načine da budu koristan.

 

Ako vam treba prevoz, morate samo da pitate. Ako se loše provodite, oni će jurnuti okolo da vas razvesele. Ali onda će postati previše uključeni u vaš život. Oni će početi da ga preuzimaju, tražeći probleme i govoreći vam šta da radite u vezi s njima.

Manipulator je, na primer, "brižni" prijatelj koji zaista želi da napravi dramu u vašem životu tako što vas čini sumnjičavim u vezi sa motivima ili vernošću vašeg partnera.

Oni bi čak mogli da budu i vaš šef – igrajući igru osobe koja je zadivljena vašim talentima, ali smao da bi vas izmanipulisala da radite mnogo dodatnog posla za njih.

2. Paranoični vampir

Ova osoba je preosetljiva i uvek detektuje skriveno i negativno značenje u situacijama. Oni sve shvataju lično, ne mogu nikome da veruju i veruju da svi imamo plan.

Iscrpljujuće je biti na udaru paranoidnog vampira jer će i vas naterati da sumnjate i budete nepoverljivi. To je, naravno, upravo ono što oni žele, jer se hrane vašom poremećenom energijom.

3. Mali miš

Kada prvi put sretnete malog miša, nikada ne možete zamisliti da je ova krotka i blaga osoba energetski vampir. Govore tako tiho da morate da se naprežete da ih čujete i tako privlače vašu pažnju.

Jednom kada he dobiju, počinjete da shvatate da su oni u stvari uvek melanholični i da kod njih uvek nešto nije u redu.

Nikada nećete videti malog miša da se iskreno smeje, a uskoro ćete, kroz druženje sa njima, i početi da bivate takvi. 

4. Brbljivac

 

Brbljivci nikad ne prestaju da pričaju
Brbljivci nikad ne prestaju da pričaju foto: Shutterstock

Ovo je osoba koja nikada ne prestaje da priča. Razgovaraju o svemu i svačemu, tema nije važna. Ali, to nije razgovor, jer oni ne razgovaraju sa vama, već samo oni pričaju.

 

Ignorišu činjenicu da slušate samo iz učtivosti i dugo pričaju o ljudima koje nikada niste sreli. Nije iznenađujuće, ubrzo postajete iscrpljeni.

Kada brbljivac pozove, ne znate kako da završite razgovor dok oni stalno smišljaju nove stvari da kažu. Ako ih sretnete na ulici, osećaćete se zarobljenim i nećete zanti kako da pobegnete od njih.

5. Vatromet

Odmaknite se dobro! Kad god ste u blizini ove osobe, to vam je kao da hodate po užetu ili vatri jer oni u svakom trenutku mogu izgubiti živce.

Toliko se brzo zapale da se bukvalno osećate uplašeno kada ste sa njima i trudite se da budete što pokorniji da ih ne biste isprovocirali. Ako oni imaju neku pritužbu na nešto, želeće da je podnesu najvišem organu vlasti. Makar i za gužvu u prevozu ili veliku vrućinu tog letnjeg dana. 

Oni će vas odgurnuti iz vaše zone udobnosti, čineći da reagujete uplašeno i budete im pokorni.

6. Gledaj, ali ne diraj

Evo nekoga ko vodi računa o tome da njihov izgled uvek bude provokativan, bilo da se radi o kratkim suknjama i dekoltiranim topićima, majici koja ističe mišiće, ili o gomili šminke. Oni se hrane pažnjom i traže reakciju - dobru ili lošu.

Dok je ne dobiju ne odustaju. Tako da, bolje reagujte da bi vas barem malo ostavili na miru. 

 

Bonus video: 

 

 

 

makonda-tracker