obeležavamo

Najlepši pokloni su — BESPLATNI: 4 sitnice kojima nekome možete ulepšati dan na Međunarodni dan tolerancije

1

Ljudi su prirodno različiti, te u održanju njihove autentičnosti i posebnosti samo tolerancija može da garantuje opstanak ljudima koji se razlikuju ili mešovitim zajednicama u svim delovima sveta.

foto: Shuterstock/Poznyakov
foto: Shuterstock/Poznyakov

Međunarodni dan tolerancije ustanovljen je 1995. godine, a za obeležavanje ovog dana organizacija Ujedinjenih nacija za obrazovanje, nauku i kulturu UNESCO odredila je 16. novembar. Na ovaj dan sve treba da podseća na međusobno poštovanje i uvažavanje drugačijih od nas!

 

 

U vezi sa ovim uvek možemo i mi biti deo procesa održanja tolerancije, te tako svojim gestovima nekome ulepšati dan:

 

  1. Svakim danom, počevši od danas koristite svoje pravo na mišljenje i pisanje, te druge ljude učinite vrednim, tako što ćete u neformalnim razgovorima isticati važnost različitosti i na svojim društvenim mrežama deliti iste stvari.
  2. Uvek možete drugima pokloniti zagrljaj, možete ih bodriti, ohrabriti i podržati jedinstvenost koju neka osoba ima. 
  3. Provodite vreme sa različitim ljudima, ispijajte kafe, šetajte se i time dajte primer svim ljudima da je tolerancija lepo osećanje - učinićete je vidljivijom.  
  4. Ulepšajte dane onima koji se osećaju neprihvaćeno tako što ćete im pokloniti nešto. Neka to bude čokoladica, buket cveća ili nešto šta bi tu osobu obradovalo.

 

makonda-tracker