zanimljivo i lepo

KAKO PRIVUĆI SREĆU I NOVAC? Feng šui trikovi za kićenje jelke i dekoraciju doma u prazničnim danima

0

Ako vam je novogodišnja jelka u severnom delu prostorije, nikako nemojte kačiti crvene ukrase!

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Verovali ili ne, oni koji veruju u feng šui tvrde da nije svejedno ni gde postavljamo novogodišnju jelku. Navodno, harmoniji najviše doprinosi ako se ona nalazi u gornjem levom uglu doma jer se on smatra "površinom bogatstva", a nije loše staviti je u bilo koji ćošak ili u samo središte kuće ili stana jer će tako stabilizovati energiju.


S druge strane, ne bi trebalo da postavite jelku blizu ulaznih vrata ili u hodniku jer se tako blokira protok životne energije.

 

Stručnjaci za feng šui dalje tvrde da bi jelku trebalo ukrasiti staklenom dekoracijom plave, bele, srebrne i zlatne boje ako se nalazi u severnom delu doma, dok novogodišnja jelka postavljena na zapadu ili severozapadu treba da se sija u belim, srebrnim, zlatnim i žutim tonovima. Oni upozoravjaju da je crvena boja u tom slučaju zabranjena. Ako ste pak rešili da postavite jelku u jugozapadni ili severoistočni deo kuće ili stana, ukrasite je crvenim i žutim ukrasima, a poželjno je da oni budu keramički, dok bi trebalo da izbegavate belu i srebrnu boju.

 

1 / 14 Foto: Shutterstock


Ono što je posebno važno jeste da svaki član porodice okači makar jedan ukras je će tako postaviti i sopstvenu energiju.


Bilo bi dobro da dekoracijom doma dominira zelena boja, naročito njena tamna nijansa, jer će ona upiti negativnu energiju usled nervoze i svađa do kojih ponekad dolazi kada je velika porodica na okupu, a uz to će izbalansirati i energiju prostora. Bez obzira na to jeste li se opredelili za tamnozelene stolnjake, vence, girlande ili figurice, ona je uvek sjajan izbor u ulepšavanju prostora.

 

 

makonda-tracker