APEL ZA POMOĆ!

NEČIJE MALO NJEMU ZNAČI MNOGO: Pomozimo Dimitriju u borbi za izlečenje i srećno detinjstvo

0

Humanitarna fondacija BUDI HUMAN – Aleksandar Šapić prikuplja novčana sredstva za Dimitrija Vrbanića (2011).

foto: Budi human
foto: Budi human

Dimitrije je bio potpuno zdrav dečak, veseo i živahan. Voleo je da igra fudbal.

 

Njegov život se iznenada promenio 31.07.2016. godine kada je oboleo od Transverzalnog mijelitisa - upale kičmene moždine. Sve je krenulo kao obična respiratorna infekcija, ali za samo dva dana, Dimitrije je završio na intenzivnoj nezi i borio se za život. Transverzalni mijelitis je veoma retka bolest koja mu je zahvatila celu kičmu i dovela do oduzetosti donjih ekstremiteta. Od tada je u kolicima.

 

Njegov oporavak ide veoma sporo. Uz ogroman trud, svakodnevno i naporno vežbanje i uz pomoć elektrostimulacije, desna noga se delimično oporavila. Na žalost, leva je još uvek slaba.

 

Zbog slabijeg imuniteta on ne ide na rođendane, u bioskop, pozorište. Mnogo mu nedostaju njegovi drugari iz vrtića i parka sa kojima je trčao, igrao fudbal i žmurke. Ali i pored svega, Dimitrije je veseo dečak. On je borac koji veruje, kao i svi oko njega, da će jednoga dana ponovo trčati, igrati fudbal, voziti trotinet.

 

Trenutak koji svaki roditelj željno i sa radošću iščekuje, polazak u školu, njegovoj porodici je teško pao jer Dimitrije nije u mogućnosti da redovno pohađa nastavu, zbog fizikalne terapije, medikamenata koje pije, kao i zbog njegovog slabijeg imuniteta. Zbog toga će morati da se školuje od kuće. Međutim, on je pametno dete koje razume zašto ne može da ide u školu sa svojim drugarima, ali ne odustaje od činjenice da će im se uskoro pridružiti.

 

Da bi se njegov oporavak ubrzao, potrebne su terapije kao što su elektroterapija, kineziterapije, terapija u bazenu i plivanje, razne vežbe za skoliozu, ortotička pomagala, longete, pojasevi i specijalni ulošci i cipele za pravilniji razvoj i hod, kao i savremeni uređaji i sprave za vežbanje, jačanje i stimulaciju mišića, kao sto su Lokomat, exoskeleton, fes bike i redcord kojih u našoj zemlji nema. U tom cilju su kontaktirane klinike, bolnice i centri za rehabilitaciju zemlji i inostranstvu koje mogu da mu pomognu.

 

Učinimo svi zajedno da se nastavi srećno detinjstvo malog Dimitrija, tamo gde je jednog dana zaustavljeno u naletu ove retke bolesti. Pomozimo da Dimitrije i njegova mladost pobede u ovoj borbi za izlečenje.

 

Da Dimitrije ponovo stane na svoje noge! Budimo humani!

 

Pomozimo Dimitriju!

 

Slanjem SMS poruke: Upišimo 488 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human488 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-503242-58

Uplatom na devizni račun: 00-540-0002656.8
IBAN: RS35160005400002656830
SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

makonda-tracker