predispozicije

AKO STE MARTOVSKO "DETE", ONDA STE STVARNO POSEBNI: 5 činjenica o osobama rođenim u ovom mesecu!

0

Mnogi će se pronaći

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Ovo je mesec kad je sjajno slaviti rođendan ili postati majka jer deca rođena u tom mesecu dele neke jedinstvene prednosti. Nisu samo rođeni optimisti nego imaju i veće šanse da budu uspešni, a izgleda ne neće imati ni problema s nesanicom. Evo što kaže nauka:
 

 

1. Njihova je čaša uvek napola puna

 

Ako ste već primetili da prijatelji i članovi porodice rođeni u martu "pate" od neprirodnog optimizma, evo šta je dokazala istorija: prema jednoj studiji iz 2014. ljudi rođeni u martu su pravi optimisti. I u odrasloj dobi, u različitim životnim okolnostima zadržavaju vrlo pozitivan stav prema životu.

 

2. Imaju bolji vid

 

Prema studiji sprovedenoj na 300.000 potencijalnih vojnika, deca rođena dok su još dani kratki, celog će života imati bolji vid na daljinu i manje šanse da nose debele naočare. Martovske su bebe u najranijoj životnoj dobi bile manje izložene prirodnoj svetlosti nego letne bebe - što može povećati šanse da dete postane kratkovidno.

 

foto: Profimedia

3. Veće su šanse da postanu direktori

 

Martovska deca imaju veće šanse od rođenih u drugim mesecima, imaju više šanse da postignu poslovni upseh, pokazalo je  istraživanje koje je sprovela American Medical Informatics Association na 375 direktora, 12,5 % je rođeno u martu. Povezuju to s tim što su ova deca često najstarija u razredu.

 

4. Ranoranioci

 

Deca rođena u proleće i leto generalno preferiraju ići u krevet ranije od onih rođenih u jesenskim i zimskim mesecima. Isto tako teže biti ranoranioci.

 

5. Strastveni su i odlučni

 

Bez obzira da li ste rođeni u znaku Ribe ili Ovna,  nema sumnje da te vode strast i posvećenost cilju. Snažne volje, vatreni i odlučni, martovske ljude nije lako pobediti u raspravi.

 

 

 

 

 

 



 

 

 

 

makonda-tracker