saveti

SEZONA ODMORA I IZLETA JE U TOKU: Ovo morate imati u svom NESESERU u svakom momentu!

0

Žene, pažljivo!

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Lepo vreme je konačno tu, praznična sezona i dalje traje, a to će podstaći mnoge od vas da slobodne dane provedete u prirodi. Bilo da se radi o nekoliko dana u vikendici, ili jednodnevnom izletu sa roštiljem – neke beauty stvarčice ipak moramo imati sa sobom. Kako ne biste nosile čitav make-up i beauty arsenal, fokusirajte se samo na one proizvode koji su vam zaista potrebni, a neke koje inače ne koristite, ovaj put morate poneti!

 

Najpraktična opcija nesesera za kampovanje je onaj izrađen od transparentne plastike – jer ćete verovatno imati malo mesta da raširite stvari. Kozmetika će vam se kvasiti, zato je plastični neseser koristan. Lako možete da vidite gde vam se šta nalazi, bez bespotrebnog kopanja po njegovima dubinama. Uostalom – ako vam se nešto i prospe, lako ćete počistiti nered (što nije slučaj sa tekstilnim neseserima).

 

foto: Profimedia

 

U zavisnosti od lokacije na koju idete, biće vam potreban repelent za insekte. Najbolje je da nabavite sprej ili stik koji tera komarce – njega treba da nanesete čim dođete u prirodu. Ovo je posebno važna stavka, ako boravite blizu reke ili jezera.

 

Ovih par dana slobodno skratite rutinu čišćenja lica – zato će vam biti korisne micelarne vlažne maramice, koje možete naći u svakoj drogeriji. Jednostavno, prebrišite svu nečistoću sa lica na kraju ili u toku dana, i nanesite ponovo tanki sloj SPF kreme.

 

Važnost SPF faktora je iznimna, posebno ako provodite ceo dan na otvorenom. Iako još uvek nisu letnje temperature, neka vas to ne zavara: UV zračenje je visoko, a to znači samo jedno – obavezan SPF faktor za lice i telo. Nanesite ga barem 20 minuta pre izlaska iz auta. Koristite poseban faktor za lice, i poseban za telo. Važno je da znate da SPF zaštitu morate obnavljati svaka dva sata, jer se UV filteri raspadnu u tom roku.

 

 

 

 

makonda-tracker