neverovatno, ali istinito

5 misli koje svima prolaze kroz glavu svakog 2. januara

0

Nakon dužeg vremenskog perioda vladavine pitanja - Gde vi idete za doček, planiranja odevne kombinacije, šminke, frizure, destinacije... strasti su se stišale po dolasku nove a odlasku stare godine.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Mnogi su osmislili plan i program dešavanja, promenili životni stil, dijetu, trenera. Dosta ljudi menja posao, partnera, mesto prebivališta. Mnogo toga zavisi od prvih dana nove godine. Ovom danu mnogo toga je na leđima.

 

Iz tog razloga, predstavljamo vam listu od pet misli koje će vam sigurno "protrčati kroz glavu", dok ne dođe vreme da se opustite iz neki film sa prazničnom tematikom ili pak krenete na spremanje za reprizu dočeka.

 

1. Bilo je baš lepo.


Sa najmilijima rado ćete razmenjivati dogodovštine koje su obeležile najluđu noć, posebno ukoliko 31. decembra niste uspeli da okupite sve drage prijatelje i članove porodice oko sebe. Čitavo slavlje staće u ovih par reči - bilo je baš... lepo.

 

2. E da, mogli smo i mi to.


Kada čujete da se neko nenadano sjajno proveo, poželećete da ste vi bili ti koji su se dosetili takvog provoda. Potrudite se da ljubomora ne prevlada. Ima dana za slavlje... danas je dan za odmor. Ne žalite, već "hrabro krenite u nove pobede".

 

3. Pa ništa se nije promenilo...


Osim onih koji su se prepustili velikim očekivanjima, oni kojima su određene promene bile zagarantovane danas će mučiti osećaj nezadovoljstva. Ova misao samo je uvertira u pitanja poput - zašto mi nije rekla da neće doći, zašto me nije poljubio, hoće li mi i ova nova godina biti kao i stara, dokle više i tako dalje.

 

Savet: ne razmišljajte negativno, osvrnite se oko sebe i budite zahvalni na onome što već krasi vaš život. Na taj način, možda neke dugo očekivane promene pohitaju k vama, nikad se ne zna.

 

4. Da li stvarno ne radi ništa?!


Uglavnom mladi koji još uvek nisu doživeli sve čari samostalnog života, početak januara provešće u razmišljanju gde šta radi i da li nečega uopšte i ima da se kupi. Da li ste se setili da pribavite sve neophodne namirnice, kako bi mirovali čitavog dana nakon dočeka? Ako niste, zapišite sebi negde da bi trebalo to da činite. Ostavite na vidnom mestu do iduće nove godine.

 

5. A šta ako... ?


Prvih dana po ulasku u novu godinu sanjari provešće razmišljajući o svim fantastičnim stvarima koje ih očekuju. Da li će ih poznati simpatija, da li će dobiti povišicu, da li će ove godine postati roditelji... opcija ima koliko vam drago. Uživajte u slatkom maštarenju!

makonda-tracker