obratite pažnju

Da li lepe devojke bolje prolaze u životu? (ANKETA)

1

Jeste li i vi među onima koji misle da bi svi njihovi problemi nestali kad bi bili bogati i lepi?

foto: Profimedia
foto: Profimedia

 

Većina ljudi misli da novac i lepota rešavaju mnogo toga u životu. Pretpostavljaju da bi drugi automatski bili ljubazniji, jer svi verujemo u predrasude o lepoticama koje se nasmeše i sva im se vrata otvaraju, pa onda... ne biste morali da čekate u redu, recimo, za šankom, kad poželite još jedno piće. Još bolje, verovatno ne biste morali ni da platite to piće. Samo kad biste bili lepi i savršeno zgodni...

 

Ispovest o kojoj danas priča cela Srbija: Marš u sobu, debela si!

 

Ali, dobar izgled nije propusnica za sreću.

 

FItnes model Džejn Karnou (51) kaže da joj je dobar izgled uništio društveni život, jer su mnoge njene prijateljice postale strašno ljubomorne kad je ona počela da vežba i da izgleda sve bolje.

 

 

A post shared by Jane Curnow (@janecurnow) on

 

- Izgubila sam mnogo prijatelja, i uvek sam mislila da je se to desilo mojom krivicom. Do svojih tridesetih godina nisam previše pažnje pridavala fizičkom izgledu - prenosi britanski Metro njenu ispovest.

 

- A onda, kad sasm se promenila, moje takozvane prijateljice ostavile su me na cedilu jer su mi se muškarci udvarali više nego njima.

 

Svaka treća devojčica misli da nije dovoljno lepa: Zašto žene danas imaju sve manje samopouzdanja?​​​​​​​

 

Nakon što se njen drugi brak okončao razvodom, muškarci su počeli konstantno da joj se udvaraju i zato je izgubila drugarice. Toliko se osećala izopštenom iz društva da joj je u 31. godini dijagnostikovana depresija, a do 40. dva puta je pokušala da se ubije.

 

- U ogledalu, ja sam mogla da vidim kako izgledam, ali taj izgled nije mi doneo ni sreću ni ponos, već neopisiv pritisak - kaže ona.

 

Sada, sa 51 godinom, Džejn veruje da je uzrok njenih problema bila njena lepota i dobar izgled.

 

 

A post shared by Jane Curnow (@janecurnow) on

Zapitala sam se, ako izgledam toliko dobro koliko drugi kažu, zašto sam onda toliko nesrećna? Zašto ne živim svoj san?"

Ispostavilo se da je fitnes njen lek, koji joj je pomogao da prevaziđe poteškoće sa mentalnim zdravljem, kao i da ponovo stekne samopouzdanje.

Ona danas radi kao fitnes model i lajf kouč, pomažući drugima da ojačaju i prihvate svoju unutrašnju lepotu.

 

makonda-tracker