Pomoć im je hitno potrebna

Neophodno je još 2000 evra kako bismo im obezbedili krov nad glavom: Priključite se akciji za pomoć porodici Drljača

0

Pozivamo vas da se pridružite u akciji kupovine kuće porodici Drljača, koju čine majka Radmila i njeno četvoro dece. Mama Radmila je izbeglica i žrtva teškog porodičnog nasilja. Porodica živi u neuslovnom stanu u Vranju, za čije plaćanje odlazi najveći deo njihovih primanja.

foto: fondacija ana i vlade divac
foto: fondacija ana i vlade divac

Majka Radmila Drljača je izbegla iz Bihaća 1992. u RS Krajinu. Tokom napuštanja Bihaća poginuo joj je tadašnji partner sa kojim je bila trudna i za kog je trebalo da se uda.

 

Do 1995. je sa sinom živela u Krajini i tokom Oluje je izbegla u Srbiju. Selila se mnogo puta, da bi 1999. upoznala drugog muža sa kojim je dobila troje dece. Od 2002. godine je žrtva porodičnog nasilja. 2014. je napustila muža koji je dobio zabranu prilaska i osuđen na tri godine uslovno zbog nasilja u porodici. Radmila sa četvoro dece živi kao podstanar u Vranju.

Radmila ima oštećenje vida (usled povreda nastalih nasiljem, dioptrija na oba oka je -15) što umnogome ograničava spektar poslova koje može da radi.

 

Ona je nezaposlena, kao i njen najstariji sin, dok troje dece i dalje idu u školu. Ova petočlana porodica živi od socijalne pomoći koja mesećno iznosi 26.000 RSD (215 EUR). Od toga Radmila redovno plaća najam kuće u kojoj žive (100 EUR) i račune za komunalne usluge (80EUR). Ona i njen najstariji sin rade sezonske poslove, čišćenje, fizicke poslove I sl, i od tog prihoda se trude da obezbede uslove za redovno školovanje troje mlađe dece.
Naš cilj

 

Cilj predloženog projketa je kupovina stambenog prostora za porodicu Drljača. Porodica je pronašla kuću koja bi bila adekvatna za život, čime bi bili obezbeđeni dostojanstveni uslovi za život i novi početak za porodicu. Cena kuce je 15,000 EUR.

 

Fondacija Divac sakupila je 13,000 od ukupno 15,000 evra koliko je potrebno za kupovinu kuće u Vranju. Nedostaje još 2,000 evra kako bi porodicu pre zime smestili u njihov dom.

 

Pridružite se što pre!

 

VAŠU DONACIJU MOŽETE IZVRŠITI OVDE

makonda-tracker