Besplatni aikido

Fizički spremno i zdravo telo: Ojačajte leđa vežbajući japansku veštinu samoodbrane

0
Aikido klub Košava tradicionalno priređuje besplatnu zimsku školu ove borilačke veštine, a tehnike i treninzi prilagodljivisu svakoj starosnoj grupi, tipu građe i fizičkoj spremnosti.
foto: Promo
foto: Promo

Pored ranog presretanja napada, bolnih poluga na zglobovima i ligamentima, korišćenja sile napada za bacanje protivnika, učenja bezbednih padova i sklanjanja iz opasnih zona u slučaju borbe, aikido na dugoročnom planu jača muskulaturu i razvija motoričku inteligenciju.

 

Ova japanska borilačka veština insistira na pravilnom držanju tela, kružnom kretanju i stavu koji zahteva blago povijene noge, čime jačaju sve mišićne grupe prvenstveno nogu i zadnjice, ali i celog tela. Snažna i prava leđa koja su neophodna za izvođenje aikido tehnika predupređuju najrasprostranjenije boljke današnjice, kao što su deformacije kičme.

 

foto: Promo

Osim zdravog, borbenog i lepog tela, veštine koje se stiču redovnim treniranjem su veoma primenjive u svakodnevnom životu – prepoznavanje te pravovremeno sklanjanje iz zone opasnosti, bezbedno padanje na poledici, savladavanje umora, kontrola u stresnim situacijama kroz pravilno disanje.

 

Aikido klub Košava ima dve osnovne grupe vežbača, od kojih je jedna namenjena deci od 7 do 12 godina, a druga obuhvata odrasle vežbače, kao i 4 majstora ove veštine sa kojima novi polaznici mogu isprobati tehnike kad god požele.

 

foto: Promo

Treninzi se održavaju u sali Dečjeg kulturnog centra Majdan na Senjaku, u Kozjačkoj ulici 3-5, a besplatna škola traje od 09. pa sve do kraja januara.

 

Termini za decu su ponedeljkom od 19.30 do 20.30 i subotom od 19 do 20 časova, a za odrasle ponedeljkom i sredom od 21 do 22 časa i subotom od 18 do 19 časova.

 

foto: Promo

Borci i svi drugi zainteresovani mogu da se prijave na e-mail akkosava@gmail.com, a za dodatne informacije mogu pozvati broj 063 832 33 88.

Save

makonda-tracker