fitnes

Greška koju svi pravimo: 3 vežbe koje morate izbegavati ako želite da smršate

0
Nema gubitka kilograma bez pravilne fizičke aktivnosti, a fitnes stručnjaci otkrivaju koje vežbe treba izbegavati kada želite da smršate.
foto: Profimedia
foto: Profimedia

Ako pokušavate da smršate, fizička aktivnost mora biti visoko na listi vaših prioriteta jer bez nje nema trajnog gubitka kilograma. Mnogo se priča o vežbama koje će nam pomoći prilikom dijete, ali važno je znati i koje vežbe treba izbegavati. 


Jednu namirnicu nikada ne jede: Snežana Dakić oduševila fotografijom u kupaćem i otkrila tajnu vitke linije (FOTO)


Napominje se da ni jedna od ovih vežbi nije loša sama po sebi i svaka je saveznik u mršavljenju, ali ako ste fokusirani na gubitak kilograma onda vam one neće dati željene rezultate ili će to omogućiti samo ako ih kombinujete s drugim vrstama vežbi.

 

1. Joga

 

Sjajna je za dobijanje snage i toniranje tela, ali vama je potreban trening koji će stimulisati metabolizam na brzi rad i potrošnju kalorija. Zbog toga jogu možete kombinovati s vežbama visokog intenziteta.

 

Trener Kloi Kardašijan otkrio njenu vežbu za zadnjicu: Jednostavna je i zabavna, a učiniće da u kupaćem izgledate fenomenalno

 

2. CrossFit 

 

Ljudi koji nisu u dobroj formi teško će izdržati ovaj zahtevan fitnes režim na početku mršavljenja. Razmera rizika i rezultata nije dobra. Ovo je popularan režim i razume se zašto je ljudima zabavan i izazovan, ali način na koji se vežbe izvode može biti opasan za nekoga ko nije u tip-top formi, smatraju stručnjaci. 

 

Vežba iz snova: Samo 60 sekundi za dobro zdravlje i super stas

 

3. Isključivo kardio trening

 

Kardio vežbe sjajne su za razbijanje masnih naslaga, ali ako ih ne kombinujete s treningom snage onda dolazi do gubitka mišića koji pak loše utiče na metabolizam. Treneri uz kardio vežbe preporučuju trening s tegovima jer ćete njime stimulisati mišiće koji će sagorevati kalorije čak i kada jedete ili odmarate.

makonda-tracker