Fitness: Trening za trideset minuta

0
Fitcurves obezbeđuje kompletan kardio-trening, kao i vežbe snage, za samo 30 minuta, a koliko kalorija možemo da sagorimo na taj način i u kojoj meri je efikasan ovakav sistem vežbanja, objašnjava naša stručna saradnica
Nina Janković, foto: Story press
Nina Janković, foto: Story press

Fitcurves spada u najveće i najuspešnije lance fitnes klubova na svetu i u potpunosti je posvećen ženama. Osnovan je 1992. godine u Americi i ima oko 5.000.000 članica u skoro 90 država širom planete. Ovakav program vežbanja pripadnicama nežnijeg pola nudi efikasan, zabavan i siguran način da se brinu o sebi i svom zdravlju.

 

On je posebno osmišljen za žene i zasnovan je na sveobuhvatnom tridesetominutnom treningu koji je zabavan, brz, bezbedan i omogućava da se svaki put potroši i do 500 kalorija. Ovakav režim treniranja optimalizovan je za žene svih starosnih kategorija, bez obzira na fizičku spremnost i prethodno fitnes iskustvo.

Takođe, program je prilagodljiv  i za osobe sa posebnim zdravstvenim problemima kojima omogućava bezbednu rekreaciju.

Fitcurves je svestan savremenog načina života koji ostavlja malo slobodnog vremena na raspolaganju, ali vi ste ti koji određujete termine za treninge u bilo koje doba dana, onda kada vama to najviše odgovara.  Dodatne pogodnosti koje su na raspolaganju članicama kluba odnose se na neograničene mesečne dolaske i treniranje u Fitcurves klubovima širom sveta. Sve vežbe izvode se uz nadzor trenera, a rad, napredak i ispunjenje unapred dogovorenih individualnih fitnes ciljeva, kontinuirano su i stručno praćeni.

 

POLUČASOVNI TRENING

Fitcurves klub za žene podrazumeva treniranje bez zakazivanja i fiksnih termina, neograničen broj dolazaka u toku meseca i konstantnu prisutnost instruktora.  Tridesetominutni treninzi sastoje se od kardio-vežbi koje instruktor zadaje na aerobnim stanicama i vežbi snage na hidrauličnim spravama dizajniranim specijalno za nežniji pol, pri čemu se aktiviraju sve veće grupe mišića. Na ovaj način možete da izgubite i do 500 kalorija, a treninzi su pogodni za svakoga bez obzira na starosnu dob ili fizičke predispozicije. Za razliku od ostalih fitnes klubova, Fitcurves se prilagođava vremenskom rasporedu svojih članica, odnosno one planiraju i određuju vreme kada će obaviti dnevni trening. U svakom trenutku tu je stručni tim instruktora koji vode treninge i prate razvoj i rezultate svake polaznice na mesečnom nivou. Članarinom u Fitcurves klubu ostvaruje se mogućnost neograničenog broja termina, a na vama je da samo pronađete pola sata u toku dana i na taj način posvete se sebi i svom zdravlju. Tim u centru posebno motiviše svoje članice, omogućava savetovanje sa fizioterapeutom, nutricionistima i predočava poseban režim ishrane. Jedna od prednosti članstva u Fitcurves klubu jeste mogućnost da trenirate u lancu od preko 11.000 klubova širom sveta, tako da putovanje više nije izgovor da zanemarite svoje telo.

 

NINA JANKOVIĆ

Savršen tajming za vežbanje

Mlada glumica Nina Janković odlučila je da svoje telo dovede do perfekcije i zbog toga je, pored standardnog fitnes programa, u svoj život uključila i Fitcurves.


Story: Da li vam se svideo trening?

- Prvi put se susrećem s ovakvom vrstom vežbanja. Trening traje trideset minuta, a imam utisak kao da sam vežbala dva sata!

Story: Koja je razlika između Fitcurves programa vežbanja i ostalih koje ste probali?

- Izuzetno se razlikuje jer si 30 minuta u određenom ritmu, a na drugim mestima možeš da praviš pauze. Vrlo je dinamično...


Story: Šta vam se najviše dopada?

- To što mogu da dođem kad hoću. Osećam da mi rade sve veće grupe mišića tokom vežbanja. Dobra stvar jeste i to što je u program uključeno merenje i praćenje rezultata, a tu je i trener koji te podržava.

 

Klub  na Vračaru postoji od 2010. godine, a od novembra Fitcurves lancu pridružio se i klub na Banovom brdu u Ulici Bore Markovića, iznad pijace Banovo brdo.

 

Piše: Nevena Petrović, prof. sporta


 

makonda-tracker