Izgubite nekoliko centimetara u struku za samo 5 minuta

0
Iako zvuči nemoguće, ova brza i efikasna, a ujedno i jako jednostavna japanska vežba, pomoći će vam da bez ikakvog napora izgubite centimetre u struku!
foto: Profimedia
foto: Profimedia

Ovo je japanska metoda koju je šezdesetosmogodišnji doktor Fukucudži, specijalista za karlične probleme, razvio pre gotovo jedne decenije. On je u svojoj knjizi, prodatoj u preko 6 miliona primeraka, objasnio da nije neophodno ulagati mnogo truda kako bismo oblikovali svoje telo, već je otkrio način kako da u nekoliko jednostavnih koraka postignemo vidljive rezultate.

Nakon niza eksperimenata doktor Fukucudži otkrio je da je glavni uzrok velikih naslaga na struku razilaženje karličnih i podrebarnih kostiju, nakon čega je, uverivši se u istinitost svoje hipoteze, osmislio vežbe za brzo mršavljenje.

Čak i ako ne verujete u ovu metodu, ništa vas ne košta da probate, a sve što vam je potrebno jeste jedan peškir i - pet minuta vremena!


Evo šta treba raditi:

1. Napravite rolnu (valjak) od peškira i obmotajte ga bilo kakvom trakom kako bi zadržao oblik.



2. Sedite na ravnu, čvrstu površinu, najbolje na pod, a potom lezite na peškir koji ste prethodno stavili iza leđa.



3. Položaj peškira mora biti tačno ispod pupka, i vodite računa o tome da širina savijenog peškira bude malo veća od širine vaših leđa. 


4. Ispružite noge i raširite ih kako bi bile u širini ramena, a zatim savijte stopala ka unutra kako bi se palčevi dodirivali.  



5. Ruke ispružite iznad glave i namestite ih u takav položaj da vam se dodiruju samo mali prsti.

Ruke ispružite onoliko koliko možete - bitno je samo da se mali prsti na rukama i palčevi na nogama dodiruju. U ovom položaju treba ležati 5 minuta (ne preporučuje se više od toga), a vežbu možete ponoviti i do tri puta u toku dana.

Ako vam je isuviše teško da izdržite neophodnih 5 minuta, počnite sa minut-dva i svakog dana povećavajte dok ne dođete do 5 minuta. Bitno je da ne propustite nijedan dan da biste dobili željeni rezultat.

Vežbu možete raditi i tako što ćete valjak staviti ispod grudi, čime ćete uticati na njihovo podizanje, kao i ispod rebara kako bi vaš struk postao izraženiji.

Ipak, budite pažljivi, jer čak i za pet minuta ležanja u ovoj pozi, kosti i zglobovi se pomeraju! Dakle, nakon svake vežbe ustajte veoma polako i izbegavajte nagle pokrete. Naravno, preporučljivo je da se, ukoliko imate bilo kakvih problema sa kičmom ili leđima, posavetujete sa svojim lekarom ili ortopedom.

TAGOVI: LivingFitnes
makonda-tracker