Body Pump: Vežbanje uz muzičke hitove

0
Novi vid fitnes treninga koji je organizovan uz modernu muziku pojačava želju za vežbanjem, a o tome kako se uz male instrukcije lako dolazi do brzih rezultata govori naš stručni saradnik.

Body Pump jeste još jedan od programa iz kompanije Les Mills sa Novog Zelanda. Reč je o originalnom programu koji se realizuje uz pomoć šipki i tegova za vežbanje. Sam trening organizuje se uz hitove moderne muzike, a trajanje svake numere obuhvata rad na jednoj grupi mišića gde se velikim brojem ponavljanja radi na izdržljivosti i njihovom oblikovanju. Ovo je najposećeniji Les Mills trening jer sami vežbači kontrolišu kilažu koju podižu, tako da i početnici mogu da ga rade bez problema. Naravno, vremenom se i težina tegova na šipci povećava pa su i rezultati vidljiviji. Takođe, ovo je najbrži način da se dođe do željene forme mišića. Inače, specifićnost programa jeste u velikom broju ponavljajućih pokreta koji omogućavaju topljenje masti, izdržljivost i definiciju mišića. Zbog čestih ponavljanja vežbi, kao opterećenje stavljaju se manje težine tegova nego one koje bi vežbači inače koristili u teretani, a sve sa ciljem da se uz što pravilniju tehniku čas završi uspešno.

 

ŠTA ČINI JEDAN TRENING

Sam trening traje 55 minuta i obuhvata 10 muzičkih numera. Tokom trajanja svake radi se na jednoj grupi mišića, pokreti su sinhronizovani uz muziku koja se menja na svaka tri meseca, a ritam pesme diktira i ritam izvođenja vežbi. Vežbanje počinje laganim zagrevanjem, a posle se specifičnim pokretima po principu koregorafije koja prati najnovije klupske hitove posebnim vežbama aktivira celo telo i trening se završava istezanjem. Pokreti su jednostavni i lako je pratiti instruktora. U toku jedne pesme uradi se od 70 do 100, a u toku celog treninga i preko 800 ponavljanja. Vežbaču je uz muziku zabavnije da prođe trening do kraja.

 

KO SU INSTRUKTORI

Sve Les Mills treninge, pa tako i trening Body Pumpa, vode licencirani instruktori koji prolaze specifičnu obuku. Iza samih trenera stoji kompanija koja ulaže milione dolara u istraživanja o pravilnom načinu vežbanja, kao i najboljim kombinacijama vežbi kako bi se dobili izuzetni rezultati. Svaki novi program prate i inovacije tako da je trening uvek zanimljiv i efikasan.

GLAVNE

POGODNOSTI:

• Oblikovanje i toniranje mišića

• Povećanje snage mišića

• Mogućnost  da se brzim ponavljanjima popravi kondicija

• Mogu svi da vežbaju bez obzira na iskustvo prilikom drugih treninga

• Štiti kosti i zglobove od povreda

• Daje brze rezultate

Sve više volim fitnes!

Glumica Danijela Vranješ svoj dobar i negovan izgled duguje pre svega zdravim životnim navikama, ali i redovnom vežbanju. Naime, umetnica svoju fizičku kondiciju, ali i lepo oblikovano telo duguje Body Pump programu vežbanja.

- Oduševljena sam ovim načinom vežbanja jer u potpunosti zadovoljava moje potrebe i što je najvažnije, trening nije monoton, tako da svaki predstavlja novo zanimljivo iskustvo. Sve više me zanima fitnes i programi vežbanja, i savetjem zainteresovane da pronađu idealan trening za sebe jer je fizička aktivnost veoma važan deo brige o zdravlju – otkriva Danijela.

 

Piše: Saša Ružić, Les mills instruktor

Priredila: Ksenija Konić

Foto: Marko Poplašen

TAGOVI: 123Fitnes
makonda-tracker