Prvenstvo Srbije u odbojci na pesku i škola odbojke Vanje Grbića

0
Šesto Vip Beach Masters - Prvenstvo Srbije u odbojci na pesku, počinje turnirom u Novom Sadu, koji se održava od 21. do 23. juna na plaži Štrand.
Vanja Grbić, škola odbojke promo foto
Vanja Grbić, škola odbojke promo foto

Ovog leta takmičenje se organizuje u čak deset gradova Srbije, a pored Novog Sada, domaćini turnira biće i Bačka Palanka, Užice, Aranđelovac, Bač, Veliko Gradište, Kanjiža, Temerin, Kraljevo i Beograd. Mečevi Vip Beach Volley lige će se igrati sve do beogradskog finala 31. avgusta, a ulaz na sve turnire je i ove godine besplatan.

Da će ovo leto u Srbiji biti u potpunosti u znaku odbojke na pesku, govori i podatak da će se treću godinu zaredom na novosadskoj plaži Štrand okupiti najbolje muške ekipe starog kontinenta na Evropskom šampionatu - Masters serije, koje se održava od 16. do 20. jula. Pored toga, naša zemlja će po prvi put ove godine biti i domaćin CEV kontinentalnog kupa za mlade - kvalifikacija za Olimpijske igre mladih, koji će se takođe održati u Novom Sadu 19. i 20. jula. Srbija će tako ugostiti i mlade nade ovog sporta, koji će se boriti za plasman na najznačajnije takmičenje za sportiste starosti od 14 do 18 godina koje se održava pod okriljem Međunarodnog olimpijskog komiteta.

Vip mobile i Odbojkaški savez Srbije će i ove godine organizovati Vip Beach Masters školu odbojke za decu uzrasta do 14 godina u svim gradovima u kojima se održavaju turniri. Posle velikog interesovanja u prethodne dve godine, tokom kojih je više od 2000 mališana prošlo kroz školu odbojke, naš legendarni odbojkaški reprezentativac Vladimir Grbić ponovo će najmlađima širom Srbije pokazivati tajne jednog od najdinamičnijih sportova sa loptom.

makonda-tracker