Zvezdine nade u akciji Fudbal za prijateljstvo u Londonu

0
Pan-evropska društveno-odgovorna akcija pod nazivom Fudbal za prijateljstvo, pokrenuta od strane kompanije Gazprom, održana je tokom minulog vikenda, tokom održavanja finala UEFA Lige šampiona. Svoje mesto na ovoj manifestaciji čiji je ambasador slavni Frnac B
Fudbal za prijateljstvo, FK Crvena Zvezda, Providence Marketing Agency
Fudbal za prijateljstvo, FK Crvena Zvezda, Providence Marketing Agency

Cilj ovog premijernog projekta je da  kroz ljubav prema sportu  usadi među decu i omladinu važnost osnovnih vrednosti poput poštovanja kulture i nacionalnih karakteristika svojih vršnjaka iz drugih sredina, uvažavanja jednakosti, tolerancije, fer-pleja i posvećenost zdravom načinu života.

Srbija je u Londonu stala rame uz rame sa vodećim evropskim zemljama - Velikom Britanijom, Nemačkom, Rusijom, Bugarskom, Mađarskom, Slovenijom i Grčkom - učesnicima projekta Fudbal za prijateljstvo - čijih je 482  dečaka i devojčica uzrasta od 10 do 16 godina, iz 25 gradova učestvovalo u ovom programu.

Najbolji mogući uvod u spektakularnu ceremoniju Foruma Fudbal za prijateljstvo bila je ekskluzivna konferencija za medije zvaničnog Ambasadora projekta -  jednog od najpoznatijih fudbalskih asova i trenera svih vremena Franca Bekenbauera, održana u Kvin Elizabet Konferencijskom centru.

Vidno raspoložen i pun simpatija za ovu izuzetnu akciju bez presedana u istoriji UEFA Lige sampiona, bekenbauer je naglasio izuzetnu važnost ove akcije, jer je u današnje vreme širokih komunikacije – od neprocenjive važnosti to da deca dobiju viziju budućnosti, druženja i saradnje sa svim nacijama i kulturama sveta.

- Fudbal je uvek imao svoje zvezde – ali su današnji asovi, poput Mesija i Ronalda – super-zvezde koje su poznate u svakom kutku planete, i takva popularnost stvara nove okolnosti i obaveze koje vodeći svetski fudbaleri imaju danas. Zato je i više važno da su oni pravi ambasadori ovog sporta, jer su istinski idoli dece celog sveta - naglasio je Bekenbauer.

On je zatim svečano otvorio predivnu ceremoniju Foruma Fudbal za prijateljstvo, kojoj je prisustvovalo više od 700 mladih fudbalera i izvođača raznih muzičkih, koreografskih i zabavnih tačaka. Srbiju je u programu ceremonije predstavio Nemanja Zivanović, član omladinske selekcije  FK Crvena zvezda, zvanične učesnice Foruma. Predvođeni našim proslavljenim fudbalskim  asom i Ambasadorom projekta za našu zemlju Dušanom Duletom Savićem, Zvezdini klinci su uživali u druženju sa svojim vršnjacima, egzibicijama svetski poznatih zvezda fristajl fudbala i raznim interaktivnim programima.

Posle završenog Foruma Fudbala za prijateljstvo, deca su se uputila u hram svetskog fudbala – stadion Vembli – na kome su uživali u fenomenalnoj fudbalskoj utakmicu finala Lige šampiona između minhenskog Bajerna  i Borusije Dortmund.

makonda-tracker