Rekreirajte se zajedno sa svojim detetom

0
Dok je tata u teretani, a mama uživa na časovima zumbe učeći različite plesne stilove, dete možete ostaviti na času namenjenom najmlađima gde će uz ples i igru naučiti mnogo toga, zabaviti se i razvijati svoje telo. Savete Vam daje naš stručni saradnik Iskra H
foto Luka Šarac
foto Luka Šarac

Jedan od predloga kako da se na savršen način rekreirate zajedno sa svojim detetom jeste odlazak na časove zumbe koji su organizovani za najmlađe i njihove roditelje. Naime, Zumbatomic je čas namenjen deci od 4 do 12 godina. Traje 60 minuta i obuhvata dve celine: prvi deo časa je ples, a drugi deo čine vežbe prilagođene detetu. Plesni deo časa podrazumeva da će dete kroz plesne stilove poboljšati svoju koordinaciju, kondiciju, osećaj za ritam i naučiti pokrete karakteristične za različite plesove. A igra se sve: od salse i sambe, preko merengi, hip hopa, densa... Pesme i muziku čine moderni hitovi koje deca poznaju, ali su reči prilagođene njihovom uzrastu. Drugi deo časa podrazumeva da kroz timski rad i korišćenje logike mališani rešavaju poligone koje im instruktor postavi. Poligoni su sastavljeni od vežbi i zadataka koji će detetu pomoći da poboljša snalažljivost, brzinu, preciznost, timski duh, a neretko se upražnjavaju i korektivne vežbe.

 

DEČJA EDUKACIJA

Čas vodi licencirani instruktor koji prolazi posebnu edukaciju namenjenu baš ovakvom tipu časa i radu sa decom, tako da možete biti sigurni da je vaše dete u sigurnim rukama. Efekti nakon ovog časa višestruki su: poboljšanje kardio zone, pravilan razvoj mišića, poboljšanje motorike, snalaženja, logike, stvaranje osećaja pripadnosti timu i povećanje samopouzdanja. Takođe, svi mališani, bez obzira na uzrast, postaju dobri drugari zbog čega s vremena na vreme pripremimo i različita okupljanja.

 

GDE SU TU RODITELJI

Paralelno sa Zumbatomic časovima održavaju se i Zumba®fitness časovi za odrasle. Čas takođe traje 60 minuta, i za to vreme prolazi se kroz najrazličitije plesne stilove uz koreografije prilagođene tim stilovima. Čas je u obliku intrervalnog treninga, što znači da se pesme ređaju po jačini tona od slabijih ka jačim u više intervala. Časovi se rade po svetski priznatoj licenci, što vam garantuje sigurnost jer instruktor mora proći specijalnu obuku.

 

PLES UZ FITNES

Svrha časa je da se kroz ples i dobru zabavu oslobodimo viška kilograma, oblikujemo i zatežemo naše mišiće i steknemo dodatno samopouzdanje, ukoliko je ono neophodno. Plesni stilovi koji se provlače kroz Zumba®fitness čas između ostalih su i regeton, salsa, samba, čača, dzajv, merenge i mnogi drugi. Znoj na vašoj majici već posle prvih nekoliko pesama dokazaće vam da se nalazite na pravom mestu ukoliko želite da izgubite suvišne kilograme. Vaše je da dođete i probate.

 

Iskra Hadžić

makonda-tracker