Nike predstavio nove kopačke sa potpisom Kristijana Ronalda

0
Jedan od najboljih svetskih fudbalera, Kristijano Ronaldo zaštitno je lice kompanije Nike, a ovaj brend nedavno je lansirao novi model kopački sa potpisom portugalskog asa.
Foto: Kristijano Ronaldo, Nike promo
Foto: Kristijano Ronaldo, Nike promo

Nove kopačke nose naziv Mercurial VIII CR i predstavljaju inovaciju u pogledu brzine u kombinaciji sa upadljivim stilom.

Logotip na kopački ima srce (predstavlja ljubav prema pobeđivanju) koje se preklapa sa X (simbolizuje mržnju prema porazu i gubljenju) i oslikava filozofiju Kristijana Ronalda kako na terenu, tako i van njega. Kopačke su konstruisane prema kalupu u obliku stopala čime je sprečeno bilo kakvo pomeranje stopala unutar kopačke. Ovo je dodatno poboljšano mekšom podlogom za petu što maksimizira udobnost.

Tanja i jača konstrukcija smanjuje težinu kopačke na 185g, što je prava težina za postizanje brzine uz optimalan nivo podrške i izdržljivosti. Trenje je najvažnije kada je u pitanju eksplozivna brzina: zadnji deo krampona omogućava brzo odvajanje od površine, a asimeričan dizajn ostatka krampona omogućava eksplozivan start.

makonda-tracker