Fitness pravila: Šta telo ima, a šta mu treba

0
Kad spoznate šta sve čini naš organizam, šta mu je suvišno a šta potrebno, lakše ćete napraviti plan do postizanja vitke figure.

Sastav tela

Ljudski organizam u proseku ima 60 odsto vode i 40 odsto čvrstih materija (kosti, belančevine, masti). Telo mlade žene ima oko 53 odsto vode, a u starosti oko 46 odsto. Žensko telo sadrži manju količinu vode od muškog, ali ima više telesnih masnoća i manje mišićne mase.

Piling za telo ALDO VANDINI - 535 RSD

Kalorije

Pod dnevnom potrebom za kalorijama podrazumeva se količina energije koja je potrebna telu da bi održavalo normalne životne funkcije. Jedna od formula za izračunavanje dnevnog unosa kalorija je kada telesnu težinu u kg pomnožimo sa 24. Ovo je grubi proračun unosa kalorija jer dnevna potreba zavisi od pola, starosti i konstitucije.

Tonik za telo GARNIER - 420 RSD

Kako smršati

Unosite manje kalorija nego što je telu potrebno, jer ono tada poseže za depoima masnoća kako bi nadomestio nedostatak energije. Pola kilograma telesne mase sadrži oko 3.500 kalorija. Ko svakodnevno uzima 500 kalorija manje ili ih sagoreva vežbanjem, za oko 7 dana gubi pola kilograma masti. Ovim tempom se za mesec dana skida 2 kilograma.

Masažer za telo ALDO VANDINI - 635 RSD

makonda-tracker