MALE TAJNE

Postavite ciljeve: Ovo su blagodeti koje će vam doneti DETOKS organizma, naročito pred LETO!

0

Ovo su pravi saveti za žene.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Koliko god se činilo da je leto daleko i da još uvek imamo vremena da se pripremimo i liniju dovedemo do perfekcije, vreme je da počnemo upravo sad, kako ne bismo upali u scenario, ponovljen već toliko puta i sunčane dane dočekale potpuno nepripremljene.

 

S obzitom da je iza nas zimski period koji podrazumeva uživanje u jakoj hrani i nedosrtatak fizičke aktivnosti, upravo od toga treba da počnemo. Vreme je za detoks i trening plan, koji će vas dovesti do željenog izgleda, a organizam učiniti zdravijim i punim energije.

 

Detoks je odličan način da organizam očistimo od svih štetnih materija, koje smo poslednjih meseci unosili u njega. Kada kažemo detoks, ne mislimo samo na sveže ceđene sokove, koji će zaista pročistiti vaš organizam i pokrenuti metabolizam, govorimo i o pravilnom načinu ishrane, koji će dubinski izmeniti vaše zdravlje, ali i vaše telo.

 

Osnovni korak svakog zdravog detoks je ispijanje što veće količine vode. Voda je najzdraviji napitak, koji našem telu pomaže da izbaci toksine i nadomesti potrebnu energiju, pa bi bilo poželjno piti barem 2 litra vode dnevno.

 

Potrudite se da se neki, po mogućstvu duži vremenski period držite podalje od slatkiša, zaslađenih i alkoholnih pića, kako biste uvideli, koliko štetno ove namirnice utiču na stanje u vašem organizmu.

 

foto: Profimedia

 

Koža će vam biti čistija, kilogrami će se smanjiti, a vi ćete se osećati neuporedivo zdravije.

 

Potrudite se da se vaša ishrana narednih dana zasniva pre svega na proteinima i vlaknima, kako biste se hranili zdravo, a bili siti duži vremenski period.

 

Voće i povrće možete jesti u svakom obroku, kako za užinu, tako i kao glavno jelo. Bitno je samo da sve spremate bareno ili grilovano, kako biste smanjili unos loših masnoća.

 

Odaberite neki sveže ceđeni sok, kojim ćete započeti svaki svoj dan, kako biste pročistili svoj organizam od toksina. Na ovaj način unećete sve potrebne minerale i vitamine, i svoj organizam ćete opskrbiti energijom koja će vam pomoći da svoj dan započnete produktivno.

 

foto: Profimedia

 

makonda-tracker