transformacija

Kad žena preuzme stvar u svoje ruke: Zbog Šeherezadine dijete, Sulejmana Veličanstvenog ćete jedva prepoznati (FOTO)

0
Poznati glumački par, Berguzar Korel i Halit Ergenč su za potrebe snimanja nove serije smršali ukupno čak 21 kilogram, a evo kako im je to pošlo za rukom.
foto: Facebook Printscreen
foto: Facebook Printscreen

Turska serija „Ti si moja otadžbina“, koja je počela da se emituje u oktobru 2016. godine, ubedljivo je najgledanija u zemlji.

 

Nije ni čudo što je tako, jer u njoj igraju Halit Ergenč i njegova supruga Berguzar Korel, čuveni Onur i Šeherezada iz „1001 noći“. Uz to i priča pogađa nacionalno biće jer govori o slomu Osmanskog carsta, oslobodilačkom ratu i formiranju republike, piše Lepa & Srećna.

 

Svojom lepotom je opčinila Sulejmana, a ovo je njenih 8 tajni: Lepa Šeherezada kilograme skida dobro oprobanim receptom! (FOTO)

 

Zapravo, saga počinje 1912. godine, tokom balkanskih ratova, kad glavni junak, pukovnik Dževdet pada u grčko zarobljeništvo i u njemu provodi nekoliko godina. U vrlo teškim uslovima, naravno.

 

Najlepši turski par ponovo zajedno: I posle 10 godina Šeherezada i Sulejman nam šalju ljubav! (FOTO)

 

Da bi verno dočarao lik zarobljenika, Halit je brzo morao da smrša, a da ipak sačuva snagu za naporna snimanja. Tu je njegova energična supruga Berguzar stvari preuzela u svoje ruke i organizovala meni po kojem je Halit za mesec i po smršao čak 14 kilograma, a ona oko sedam. 

 

Kakav je to čarobni štapić koristila lepa glumica?

 

Nastavak pročitajte na sledećoj strani

 

 

 

Hranim se sirovim povrćem i polupečenim mesom“, otkrio je Halit koji se sa vojničkom disciplinom pridržavao režima što mu je supruga odredila.

Svi pričaju da su se rastali, a oni su srećniji nego ikad: Ovako izgleda savršen odmor Šeherezade i Sulejmana Veličanstvenog (FOTO)

 

Takođe, iz ishrane sam izbacio šećer, namirnice sa glutenom i mlečne proizvode. Zapravo, mogu da kažem da sam bio na sirovoj hrani".

 

Evo šta je sve glumac jeo tih dana: sirov spanać, celer, cveklu, šargarepu, avokado, zelene jabuke, đumbir. A sve je zalivao limunadom i sokom napravljenim od isklijalih žitarica.

 

Ipak, obroci nisu bili monotoni jer mu je njegova draga pripremala salatu od kinoe, čorbu od bundeve, krekere od badema i lanenog semena ili badema, indijskog oraha, kakao butera i kokosa te poslastice od urmi, kakaoa, pomorandže i nane.

 

 

A sve je začinila sa mnogo ljubavi i kreativnosti, pa ne čudi što Halit, iako je izgubio toliko kilograma, naprosto blista.

 

Tekst: Milena Ranisavljević

makonda-tracker