čorbasto

UZ NEDELJNI JELOVNIK, MOŽETE IZGUBITI 5 KILOGRAMA ZA 7 DANA: Najstarija dijeta sa kupusom!

0

Detoks tela je vaoma bitan.

foto: Profimeda
foto: Profimeda

Kupusa sada ima u izobilju, i to je još jedan razlog da ovu namirnicu iskoristite da doterate liniju. Smatra se da je nastala u još tokom Prvog svetskog rata i da je bila namenjena da se u oskudnim uslovima života očuva zdravlje.

 

Sam naziv dijete možda asocira na razna jela od kupusa. Ipak, tajni sastojak ovog režima ishrane je supa odnosno čorba od ovog povrća. Jede se sedam dana i značajno smanjuje telesnu težinu, u proseku oko pet kilograma. Ukoliko želite da ponovite dijetu, preporuka je da napravite pauzu bar dve nedelje.

Prednosti ove dijete su u tome što daje brz rezultat, jeftina je, pogotovo u sezoni kupusa. Mana je ta što ćete, ukoliko se vratite starim navikama za trpezom, brzo nabaciti kilograme.

 

Ponedeljak

 

Jedite čorbu u neograničenim količinama, ali možete da jedete i voće. Dozvoljeno je sve osim banana. Takođe, možete pored vode da pijete nezaslađene čajeve i sok od brusnice.

 

Utorak

 

Jedite čorbu u neograničenim količinama, a dozvoljeno je i povrće, bareno ili sirovo. Samo izbegavajte skrobno i korenasto povrće. Za večeru možete da pojedete jedan pečeni krompir sa maslacem, bez soli.

 

Sreda

 

Kombinujte plan ishrane za ponedeljak i utorak. Dakle, jedite voće i povrće, ali ne i pečeni krompir za večeru.

 

foto: Profimedia

 

Četvrtak

 

Čorba u neograničenim količinama, a kao poslastica će vam, već sigurno prilično izgladnelima, delovati banane na jelovniku. Možete da pojedete čak osam komada. Pijte nemasno mleko koliko želite.

 

Petak

 

Jelovniku od kupus-čorbe dodajte 250 g govedine i šest svežih paradajza.

 

Subota

 

Uz čorbu dodajte povrće i govedinu. I povrće i ovu vrsta mesa možete jesti koliko želite.

 

Nedelja

 

Jelovnik je danas malo raznovrsniji, ali i dalje skroman: uz čorbu od kupusa možete da jedete braon pirinač, povrće i da pijete sok bez šećera.

 

 

 

 

 

 

 

 

makonda-tracker