Žanrovski mix Aleksa de la Iglesije u bioskopima od 26. maja

Usudi se da zakoračiš u Bar: Žanrovski miksAleksa De La Iglesije

0

Jedan bar. Osmoro zatočenika. Dva leša. I jedan ubica koji se krije među njima. Da li se usuđujete da naručite kafu?

foto: Promo
foto: Promo

Ekstravagantna satira proslavljenog španskog režisera Aleksa de la Iglesija, koja nas silom prilike sa velegradskih ulica spušta u podrum jednog madridskog bara, ali i društveno podzemlje savremenog sveta u domaće bioskopestiže 26. maja.

foto: Promo

Aleks de la Iglesija, koji je domaćoj publici poznat po ostvarenjima “Moja velika noć”, “Veštičarke i bičarke”, “Poslednji cirkus”, “Dan zveri”, kao i dokumentarnom filmu “Mesi”, ovoga puta donosi priču o tome do kojih granica je čovek spreman da ide iz straha. Glavni likovi u baru, Naćo, Elena, Serhio, Trini, Amparo i ostali, pod pritiskom misteriozne smrti i masovne panike bivaju uhvaćeni u lavirint ljudskih slabosti. A one obično otkrivaju ono najgore u nama. Vrsna socijalna drama sa elementima napetog psihološkog trilera, a podgrejana klasičnim crnim humorom Aleksa de la Iglesije, „Bar“ dokazuje istinitost drevne latinske mudrosti: “U vinu je istina”. Alkohol, izolacija, egzistencijalna kriza i strah od najbližeg u protagonistima bude ono najgore. Preživljavanje postaje jedini imperativ. Sasvim dovoljan da film „Bar“ bude uvršten u revijalni deo ovogodišnjeg Filmskog festivala u Berlinu, uz pitanje – šta postajemo kad se odreknemo svoje ljudskosti?

foto: Promo

Glavne uloge reditelj je poverio već dokazanom glumačkom paru Blanki Suarez i Mariju Kasasu, a u baru će im se pridružiti i Karmen Maći, Terele Paves, Hose Sakristijan, Sekun de la Rosa, Haime Ordonjes, Hoakin Kliment i drugi.

foto: Promo

Film „Bar“ će premijerno biti prikazan na otvaranju 10. izdanju festivala španskog filma „Španski metar“ 26. maja u Dvorani Kulturnog centra sa početkom u 20 časova, dok će se na redovnom repertoaru bioskopa naći istog dana u distribuciji Dexin filma.

 

makonda-tracker