od 18. maja 2017.

Da li biste bili bolja verzija sebe ako biste znali da vas gledaju 24 sata dnevno: Film Krug u Beogradskim bioskopima

0
KRUG je moderna poučna priča smeštena u ne tako daleku budućnost. ..
foto: Promo
foto: Promo

Zasnovana na internacionalnom bestseleru, KRUG je moderna poučna priča smeštena u ne tako daleku budućnost. Strašne posledice tehnologije sudaraju se sa željom da vas čuju u svetu u kom je prisustvo na internetu najvažnije, a broj pratilaca pokazuje pravu moć.

foto: Promo

 

Džejms Ponsolt priča fascinantnu priču o Mej Holand, mladoj ženi željnoj da pokrene svoju karijeru. Ona će se pridružiti tehnološkom i društvenom gigantu Krugu gde će jako brzo napredovati. Prinuđena od strane osnivača firme, Imona Bejlija, da stane ispred kamera, da se bori da održi svoj lični identitet dok postaje lice kompanije koja ima milijardu pratilaca. U ovom napetom, tehnološkom trileru, niko nije stvarno siguran dok svi uvek gledaju.

foto: Promo

Kada je Tomu Henksu, jednom od najvoljenijih i najpriznatijih glumaca na svetu, dodeljena uloga, nije bilo problem zainteresovati ostatak glumačke ekipe da se priključe projektu. Ali napraviti najbolji izbor glumaca, koji će na najbolji način oživeti likove iz knjige, iziskivalo je da reditelj vežba na kreativnosti sa svojim izborima.

foto: Promo

Najvažnije je bilo pronaći odgovarajuću glumicu za Mej, koja je i ključni lik u filmu KRUG. Tvorci filma su oduvek imali Emu Votson na vrhu svog spiska.

 

Ključno pitanje koje se provlači kroz film je da li biste bili bolja verzija sebe ako biste znali da vas gledaju 24 sata dnevno? Šta bi bile implikacije transparentnog društva? Postoje ljudi za koje želimo da budu transparentni - slavne osobe, kriminalci - za sopstveni voajerski užitak ili sopstvenu sigurnost - i drugi za koje mislimo da imamo pravo da zahtevamo njihovu transparentnost - političari, policija. Gde je granica?

 

 

 

makonda-tracker